Refugiații ucraineni din Iași au acces la asistență stomatologică gratuită

In stare sa ajut_Merci Charity 1 (1)-be71490e

Iași, 17 mai 2022: Începând din luna mai, refugiații ucraineni din Iași pot beneficia de servicii de prevenție și tratament stomatologic în cabinetul mobil al asociațiie Merci Charity și cu sprijinul logistic al Crucii Roșii Iași.

Pe parcursul a trei luni, 400 de adulți și copii refugiați din Ucraina se pot înscrie la Crucea Roșie Iași pentru a beneficia gratuit de servicii stomatologice, oferite într-o unitate medicală. Serviciile stomatologice vor fi oferite de medici dentiști si studenți la stomatologie din Iași înscriși în programul de voluntariat al asociației.

„Ne bucurăm că am găsit în Crucea Roșie Iași și în Kaufland România un partener care a înțeles cât de importantă este pentru acești oameni, asistența stomatologică. Va trece probabil mult timp până când aceștia vor fi independenți financiar și este important să îi ajutăm acum să prevină afecțiuni dentare care se pot agrava și îi pot impacta în mod negativ pe termen lung.”, Alina Țiplea – președinte al asociației Merci Charity.

Prima acțiune are loc miercuri, 18 mai începând cu ora 11.00 în incinta Centrului Tehnologic Regional Iași unde sunt găzduiți refugiați din Ucraina, adulți și copii.

Proiectul “Asistență stomatologică mobilă pentru refugiații ucraineni din tabăra de refugiați Iași” este derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Contact
Asociația Merci Charity Boutique – Daniela Staicu, daniela@mercicharity.ro, 0726008152.

Leave a reply (we review all comments)