One Night Gallery @ ”Zilele Sectorului 3, O comunitate într-o familie”

One Night Gallery prezintă secțiunea de New Media Art din cadrul evenimentului ”Zilele Sectorului 3, O comunitate într-o familie”

One Night Gallery prezintă secțiunea de New Media Art din cadrul evenimentului ”Zilele Sectorului 3, O comunitate într-o familie”

One Night Gallery curatoriază anul acesta noua secțiune de new media art introdusă de primăria Sectorului 3 în cadrul evenimentului ”Zilele Sectorului 3, O comunitate într-o familie”. Între 14 și 15 mai, noile medii artistice vor fi reprezentate de 5 instalații de lumini și sunet expuse în Parcul Titan.

Cea de-a doua ediție organizată de Primăria Sectorului 3  își propune să promoveze identitatea și comunitatea locală. Evenimentul reprezintă o inițiativă care îmbină arta și divertismentul pentru revitalizarea vieții culturale și sociale din zonă. Secțiunea curatoriată va prezenta publicului noile medii artistice digitale.

Astfel, One Night Gallery aduce arta și cultura exprimate prin tehnologii emergente în spatiile publice și oferă acces publicului larg către un nou mod de exprimare artistic. Prin acest eveniment, One Night Gallery continuă misiunea de a promova la nivel local noile medii de creație și artiștii emergenți și de crea vizibilitate pentru segmentul new media art în cadrul industriilor culturale și creative din România, parte din strategia platformei.

În cadrul expoziției, vor fi prezentate 5 instalații de artă digitală care expun diferite moduri de expresie artistică și tehnologii emergente:  realitatea augmentată, senzori de interactivitate, animație 3D, inteligența artificială. Publicul va putea interacționa cu ele și va avea ocazia să experimenteze o expoziție de new media art unde vor devin co-creatori.

Spectral-Self este o instalație prin care participanții pot influența în mod direct elementele compoziției prin mișcările lor, devenind creatorii unor noi elemente vizuale. Neural Mirror este o instalație de transfer de stil, prin inteligență artificială, care transpune publicul în lucrări realizate de Alina Marinescu, Ana Bănică și Pren. Aceasta este o idee dezvoltată de One Night Gallery,care schimbă realitatea și personajul care o explorează, prin folosirea în timp real a inteligenței artificiale pentru generarea unor noi imagini și filmări. Cu ajutorul inteligenței artificiale, este extras stilul fiecarei lucrări și transpus în imaginea live cu publicul. Astfel, privitorii se pot bucura de recreerea realității în stilul celor 3 artiști.

De asemenea, expoziția va aduce și universul realității augmentate în sectorul 3, publicul putând să descopere îmbinarea dintre lumea reală și cea virtuală prin intermediul filtrelor disponibile pe platforma Instagram. În cadrul expoziției va fi prezentat Beeple, un personaj imaginat de ilustratoarea Alina Bohoru, modelat în realitate virtuală și supradimensionat în viața reală.  Explorarea în realitatea augmentată va continua cu ajutorul titanilor XR, prin care publicul va putea să își exprime propriile povești prin intermediul camerei smatphone-urilor. Creaturile pe care le vor descoperi sunt 5 titani, creați special în jurul numelui punctului central al comunității din sectorul 3, Parcul Titan, și care sunt inspirați din legendele grecești. Publicul va interacționa prin tehnologie și cu natura prin intermediul instalației create de studioul RIZl. Driadele oferă publicului controlul vibrațiilor naturii prin jocul cu luminile care înconjoară copacii.

Secțiunea de new media art curatoriată de One Night Gallery din cadrul evenimentului Zilele Sectorului 3 poate fi vizitată între 14-15 mai.

Pe parcursul celor două zile, participantii vor putea să se bucure și de Angely’s Orchestra, de campionul la slam poetry, Cosmin Dominte, care va dezvălui în avanpremieră, un spectacol lectură a primei lui cărți „100 de gânduri”, de actrița Oana-Maria Ruscan ce pregătește proiectul „cuvintele vesele”, de piesele de teatru puse în scenă de către Compania de Teatru „Cristi Toma” și Teatrul Masca, plus multe alte activități artistice și sportive.

fb event: https://www.facebook.com/events/309171021234441

Despre One Night Gallery
One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.

Leave a reply (we review all comments)