Comunicat de presă Future Perfect #6

Future Perfect #6 / Viitor Anterior #6

Future Perfect #6 / Viitor Anterior #6

Artiști: Farkas Bogdán, Sára Budrala și Áron Öllerer
Curatori: Dénes Miklósi și Szilárd Miklós
cu contribuția lui Árpád Márton

Deschis între: 18.11.2021 – 25.11.2021

Galeria apARTe – UNAGE Iași, Str. Teodor Codrescu nr. 6, Copou, Iași

Federația Fabrica de Pensule anunță cel de-al șaselea și ultim moment al seriei de dialoguri între generații grupate sub numele Future Perfect (Viitor Anterior) și materializarea acestuia în data de 18 noiembrie, ora 16:00, prin deschiderea expoziției Future Perfect #6, la Galeria apARTe – UNAGE Iași, Str. Teodor Codrescu nr. 6, Copou, Iași.

Pe parcursul celor doi ani de proiect, afectat într-o anumită măsură de efectele pandemiei, artiștii Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Matei Bejenaru, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș), Miklósi Dénes, Miklós Szilárd, Ágnes-Evelin Kispál și Attila Kispál au trasat, alături de colegii lor mai tineri, un demers colaborativ care îi repune în logica lucrului cu mizele și comunitățile locale. Proiectul a asumat obiectivul principal de a facilita accesul artiștilor din sectorul emergent la partea profesionistă a scenei de artă, la instituții cu activitate și programe coerente, dar și dezvoltarea unui dialog non-ierarhic cu colegii lor consacrați.

 

Future Perfect #6 îi are ca și curatori pe Dénes Miklósi și Szilárd Miklós, care la rândul lor au lucrat cu artiștii mai tineri Farkas Bogdán, Sára Budrala și Áron Öllerer, cu contribuția lui Árpád Márton. Între altele, expunerea de la Galeria apARTe prezintă și un eseu video care tematizează ce înseamnă ceea ce aceștia au numit decalajul între generații

“Conform propunerii lansate de curatorii Fabricii de Pensule, în fiecare generație nouă există un potențial revoluționar, dar dacă le alăturăm un limbaj prea devreme, le stingem flacăra înainte ca ea să se aprindă. Fabrica de Pensule a lansat o platformă prin care artiști din diverse generații pot interacționa între ei, dar pe care în același timp o definesc ca pe un „câmp de luptă”, un loc unde vechiul și noul se ciocnesc într-un mod inevitabil. Noi am ales să menținem ipoteza conform căreia fiecare generație nouă aduce valuri noi de potențialitate. Între fiecare asemenea început și sfârșit am identificat o problematică greu de definit: decalajul între generații. Am încercat să dăm o vizibilitate acestui hiat prin căutarea unor concepte care persistă între toți acești oameni, aflați în diferite faze ale vieții.”au declarat curatorii expoziției, Dénes Miklósi și Szilárd Miklós.

Expoziția Future Perfect #6 va putea fi vizitată la Galeria apARTe – UNAGE Iași, Str. Teodor Codrescu nr. 6, Copou, Iași, începând cu data de 18 noiembrie 2021 până în data de 25 noiembrie 2021. 

Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro 

Partener: Galeria apARTe – UNAGE Iași

Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Leave a reply (we review all comments)