Vino să descoperi urmele experienței românești în Wuppertal-orașul Tanzteater-ului

Vino să descoperi urmele experienței românești în Wuppertal-orașul Tanzteater-ului

RawDance își prezintă rezultatele în noiembrie, la București Vino să descoperi urmele experienței românești în Wuppertal-orașul Tanzteater-ului

”RawDance” este primul proiect desfășurat sub egida Asociației Delazero care implică o colaborare artistică la nivel internațional. Această inițiativă a luat naștere din dorința de a crea o conexiune între scena dansului contemporan din Wuppertal și cea din București, încurajând astfel premisele unor potențiale colaborări viitoare între cele două spații coregrafice

Ultimul eveniment din cadrul proiectului îl constituie prezentarea instalației video – „Move.Talk.” la Pavilionul 32, Institutul Goethe București. Pe 13 și 14 noiembrie, între orele 11.00-17.00, publicul are ocazia să pătrundă în interiorul experienței echipei multidisciplinare de artiști care timp de 10 zile au cercetat, creat și performat în Wuppertal. Tot Sâmbătă, 13 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu o parte din echipa artistică a proiectului care va fi transmisă live pe pagina Asociației Delazero.

Ce se întâmplă cu un oraș atunci când devine scena unui spectacol? Cum se schimbă atitudinea trecătorilor când se întâlnesc cu dansul pe stradă? Cum e să activezi în spațiul public, din perspectiva performerului? Răspunsul este: ”Move.Talk.”

”Move.Talk.” este o instalație video care ne invită în călătoria unui grup de artiști în Wuppertal, folosind mișcarea ca limbaj universal, facilitat de gândurile intime ale dansatorilor din România (RawDance) si Germania (Tanztheater Wuppertal ”Pina Bausch” și Tanz Station – Barmer Bahnhof). Lucrarea urmărește traseul solicitant de la repetiții până la performance-urile în strada, precum și o întâlnire unică cu orașul, văzut printr-un scurtmetraj experimental de dans.

”RawDance a însumat până acum o serie de activități, precum: intervenții de dans contemporan și muzică live în spațiul public, în 4 locații- cheie din Wuppertal, o proiecție de filme de dans românești pe fațada clădirii Schauspielhaus Wuppertal, o prezentare la Apollo111 și o serie de întâlniri online ale membrilor companiei Tanztheater Wuppertal Pina Bausch cu studenții Secției de Coregrafie ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Asociației Delazero – www.facebook.com/asociatiadelazero2018

RawDance este co-finanțatdeAFCN și finanțat de Ministerul Culturii. Proiectul nu reprezintă în mod necesarpoziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Goethe Institut Bukarest, Tanztheater Wuppertal ”Pina Bausch”, UNATC ”I.L.Caragiale”,  TanzStation, LOCH.

Partenerimedia: Gânduraci, Puterea, Metropola TV

Leave a reply (we review all comments)