CO+LOR Studio, artiștii care augmentează realitatea prin animație

CO+LOR Studio, artiștii care augmentează realitatea prin animație XR Month

Ce se întâmplă când două culori sunt una lângă alta? Culorile te ajută să vezi forme sau mișcare? Pot culorile să se raporteze la o anumită perioadă de timp? Există culori atunci când nu ne uităm la ele?

Poate că te-ai entuziasmat deja după ce ai văzut cele 20 de ilustrații care au primit un layer animat în AR, prezente în categoria Open Gallery din cadrul evenimentului XR Month, care are loc între 30 septembrie și 30 octombrie în București. 

În caz că te întrebai cine e în spatele acestei scenografii AR (augmented reality), trebuie să știi că a fost gândită de Mihai Cojocaru alături de Augmented Space Agency și CO+LOR Studio, care împreună au creat un sistem ce a permis participarea în cadrul proiectului a artiștilor din diferite domenii, precum video-mapping, gaming sau ilustrație, fără să fi fost nevoie să fie și dezvoltatori pe platforma de AR utilizată, ceea ce a presupus o extindere a experiențelor AR pregătite pentru XR Month.

CO+LOR Studio este rezultatul colaborării dintre Constantin (generalist 3D) și Loreta (artistă și ilustratoare). Împreună au fondat un studio care le-a devenit a doua casă și în care proiectează obiecte, ilustrații 3d și povești scurte de animație. „Ne trăim viața în culori. Fiecare dintre noi percepe culorile în mod diferit și modul în care reacționăm la culori poate depinde de vederea noastră, de starea noastră de spirit sau de unde suntem. Artiștii folosesc adesea culorile pentru a-și explora gândurile sau sentimentele sau locul lor în lume”, spun cei de la CO+LOR Studio, adăugând că încearcă să ajute brandurile să-și găsească și să-și spună cele mai bune povești, într-o manieră simplă, mai ușor de gestionat și mai plăcută.

În cadrul evenimentului XR Month, animațiile create pentru augmentarea ilustrațiilor de la Open Gallery sunt semnate de CO+LOR Studio. Iar dacă ești mai puțin familiar cu ideea de realitate augmentată, ar trebui să știi că AR este utilizată pentru a spori mediile sau situațiile naturale și pentru a oferi experiențe îmbogățite la nivel de percepție. Cu ajutorul tehnologiilor AR avansate (de exemplu, adăugarea viziunii computerizate, încorporarea camerelor AR în aplicațiile smartphone-ului și recunoașterea obiectelor) informațiile despre lumea reală înconjurătoare a utilizatorului devin interactive și manipulate digital. Informațiile despre mediu și obiectele sale sunt suprapuse lumii reale. Aceste informații pot fi virtuale. Realitatea augmentată este orice experiență artificială care se adaugă realității deja existente și are, de asemenea, mult potențial în colectarea și schimbul de cunoștințe tacite. Tehnicile de augmentare sunt de obicei realizate în timp real și în contexte semantice cu elemente de mediu.

Dacă încă nu ai experimentat lucrările din cadrul XR Month, o poți face până pe 30 octombrie, iar mai multe detalii găsești pe site-ul oficial https://www.xrmonth.com/

Leave a reply (we review all comments)