ILUC x Street Art București la Combinatul Fondului Plastic (foto + video)

ILUC x Street Art Bucuresti la Combinatul Fondului Plastic

Save or Cancel anunță noua intervenție artistică realizată de ILUC în cadrul proiectului Street Art București, la Combinatul Fondului Plastic, găzduită de The Institute și prezentată în cadrul Festivalului Diploma 2021.

ILUCS1-2021

Lucrarea propusă, S1-2021, se încadrează într-un cub și are o semnificație aparte, cubul fiind unitatea de bază a stilului lui ILUC. Formele pe care le realizează sunt create dintr-o succesiune de cuburi. Lucrarea are, pe cele patru laturi, forme geometrice definite de conturul acestora, iar laturile sunt identice (în oglindă) două câte două. Acest lucru duce la o continuare a design-ului pe toate laturile, totodată conferind continuitate și dinamică lucrării. Prin lucrarea propusă, privitorii sunt invitați să descopere suprapunerile celor patru laturi și noile forme (umbre) create de lumina dată de soare, în diferitele momente ale zilei și ale anului.

Lucrarea S1-2021 este una dintre propunerile câștigătoare în cadrul apelului deschis din proiectul Street Art București, co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021.

Despre ILUC

ILUC este un artist din Botoșani, care locuiește și lucrează în București, activ în spațiul public. Lucrările lui pot fi văzute în multe orașe din România, cum ar fi București, Iași, Botoșani, sau în afara țării, în cadrul unor evenimente ca Moldova Design Week, în Moldova, Lost and Found în Serbia, sau festivalul IBUG din Germania. ILUC a dezvoltat un stil riguros și recognoscibil, caracterizat de forme geometrice bine definite, cu ajutorul căruia exprimă și investighează concepte actuale sau inspirate de patrimoniul cultural material mobil. 

Seria de intervenții artistice Street Art București, realizate în spații publice din cartiere, îți propune să descoperi orașul prin intermediul lucrărilor de artă expuse în spațiul public.

Persoanele pasionate de street art și explorări urbane sunt invitate să participe în cadrul apelului deschis pentru fotografii de artă urbană sau la următorul tur ghidat.

Harta Street Art București

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)