ROMB x Street Art București la BMB (foto + video)

Romb x Street Art Bucuresti la BMB George Cosbuc

Noul mural realizat de ROMB în cadrul proiectului Street Art București la BMB te invită să descoperi lumea bibliotecilor din cartierele bucureștene

Romb, este ilustratoare și designer textil. Lucrează și locuiește în București. Recent, s-a numărat printre câștigătorii apelului deschis Street Art București, în urma căruia a realizat această pictură murală, la Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București.

Romb x Street Art Bucuresti la BMB George Cosbuc

Lucrarea este intitulată „Lumea Fantastică a Cărților” și reprezintă universul interior care se dezvăluie atunci când cititorii intră într-o bibliotecă sau parcurg o carte. Muralul ilustrează deconectarea de la viața cotidiană și transpunerea într-un mediu fantastic, fără limite, unde orice este posibil. Artista Romb își propune să descrie bucuria și imaginația care decurg din această activitate, prin personaje colorate și forme dinamice.

Romb x Street Art Bucuresti la BMB George Cosbuc

Personajul central citește într-o bibliotecă, iar de aici decurg o abundență de idei, noi prieteni și personificări ale obiectelor înconjurătoare.

În partea dreaptă, este ilustrat un colț al camerei, iar în stânga, lumea fantastică ce se dezvăluie la deschiderea cărții, ca o cortină magică care se ridică odată cu rândurile citite. 

Seria de intervenții artistice Street Art București, realizate în spații publice din cartiere, îți propune să descoperi orașul prin intermediul lucrărilor de artă expuse în spațiul public.

Persoanele pasionate de street art și explorări urbane sunt invitate să participe în cadrul apelului deschis pentru fotografii de artă urbană sau la următorul tur ghidat.

Harta Street Art București

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)