Rezultatele apelului deschis pentru intervenții artistice Street Art București

Apel Deschis Street Art Bucuresti rezultate

În urma apelului deschis pentru intervenții artistice derulat în cadrul proiectului Street Art București, am primit o serie de propuneri interesante realizate de artiști locali. Apelul deschis a invitat persoanele creative să participe la activarea cartierelor și să realizeze lucrări de artă pentru spații publice, inspirate de lectură și de capacitatea bibliotecilor de a funcționa ca poli culturali în cartiere sau lucrări dedicate artelor vizuale și dansului contemporan. 

Locurile vizate de apel, Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București, spațiu oferit de partenerul programului, BMB, curtea Combinatului Fondului Plastic, spațiu oferit de partenerul programului, Fundația The Institute, zona de acces a Centrului Național al Dansului București, spațiu oferit de partenerul programului, CNDB, prezintă oportunități specifice fiecărui spațiu.

Selecția lucrărilor premiate a fost realizată de un juriu format din reprezentante/ți ai partenerilor de proiect, Biblioteca Metropolitană București, CNDB, The Institute, și artiștii Robert Obert și Pisica Pătrată.

Premii Apel Deschis Intervenții Artistice Street Art București

Artista Romb. Instalare intervenție câștigătoare: 25 Septembrie 2021, la Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București.

Artistul ILUC. Instalare intervenție câștigătoare: 2 Octombrie 2021, la Combinatul Fondului Plastic, inaugurată în cadrul festivalului Diploma, organizat de The Institute.

Considerând că, în cazul CNDB, a fost înscrisă o singură propunere, care nu răspunde temei specifice spațiului în cauză, așa cum a fost descrisă în Regulamentul apelului, astfel că premiul nu a fost acordat, urmând a fi raportat către o altă lucrare selectată de CNDB, împreună cu juriul, dintr-o listă scurtă de artiști pusă la dispoziție de organizator.

Urmărește micro-site-ul proiectului feeder.ro/streetartbucuresti pentru a afla știri despre următoarele activități programate.

Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, lansează două apeluri deschise pentru artiști și fotografi, oferă tururi gratuite, publică un album și o hartă de artă urbană, și prezintă concluziile proiectului într-o expoziție de de grup, în luna Octombrie, în București. 

Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)