Creative Night Talks – ediția cu Mihaela Ghiță

Creative Night Talks - ediția cu Mihaela Ghiță

Pe 16 septembrie 2021, începe de la ora 21.00 Creative Night Talks  cu Mihaela Ghiță. Detalii despre eveniment găsești și aici: Eveniment FB.

Mihaela Ghiţă este redactor la Radio România Cultural și manager cultural în cadrul Asociației Qolony – Colonia pentru Artă și Știință.

Vă recomandăm să folosiți hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentul live pe Facebook Revista Atelierul pentru a afla informații despre speakerii şi programul pentru Conferințele Creative Night Talks.

Creative Night Talks este live, în fiecare joi seara, de la ora 21.00 la ora 22.00, pe Fb Revista Atelierul, și în crossposting pe paginile de facebook ale partenerilor: Radio România Cultural, Depoul de Arta Urbana, Centrul de Proiecte Timișoara, Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis si bineinteles si pe youtube Revista Atelierul.

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul Revistei Atelierul de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina Revista Atelierul de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Detalii speaker Mihaela Ghiţă:  În colectivul de Știință al RRC din anul 1988, a realizat emisiuni în care a promovat știința și cercetarea românească (Totul despre Internet, Internauții, Planeta Radio – Știința la ea acasa, Actualitatea științifică, Storymania).

Absolventă a Facultății de Geologie și Geofizică, a profesat ca cercetător timp de 10 ani în Institutul de Geologie al României cu studii de micromagnetism pe situri arheologice neolitice. În anii 2010 și 2012 a absolvit licența și master la Universitatea Națională de Arte, departamentul Foto-Video și Prelucrare Computerizată a Imaginii.

Este interesată de arta contemporană, în special de arta noilor media și începând cu anul 2016 se ocupă în mod constant de promovarea artei și artiștilor români care folosesc tehnologia și conceptele științifice, ca limbaj de exprimare artistică. Realizează și coordonează la postul Radio România Cultural rubrica ”Dimensiunea Științifică a Artei”, difuzată zilnic de luni până vineri. În peisajul media este singura rubrică de artă difuzată în cadrul unei emisiuni de știință. În 2018,  a inițiat și coordonat proiectul Fusion – primele rezidențe artistice în institute de cercetare, o premieră pentru România. În 2021,  a coordonat Fusion:AIR, cea de a doua ediție a rezidențelor artistice în institute de cercetare. Din 2019,  este vicepreședinte și membru co-fondator al Asociației Qolony – Colonia pentru Artă și Știință și ambasadoare pentru domeniul art&science.

Detalii moderatoare: Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului şi este cofondatoarea proiectului Revista Atelierul. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator.
>> https://mihaelaion.com/

Partener internaţional: Messe Frakfurt

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Timișoara, AGERPRES; Zile și Nopți, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Igloo, MagMob, Depoul de Artă Urbană, Cațavencii, Știri de Timișoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Bănățene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Feeder, Munteanu, SMARK.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

1 thought on “Creative Night Talks – ediția cu Mihaela Ghiță”

  1. Pingback: Despre design şi comunitate creativă la conferințele online Creative Night Talks din noiembrie • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)