Future Perfect #3 / Viitor Anterior #3

Future Perfect #3 / Viitor Anterior #3

Future Perfect #3 / Viitor Anterior #3

Artiști: Norbert Costin, Alexandra Mereuți, Mălina Moncea, Sarah Muscalu
Curator: Matei Bejenaru
6.09.2021 – 3.10.2021  

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA marchează cel de-al treilea moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului Future Perfect / Viitor Anterior, în data de 6 septembrie 2021, ora 19:00, prin deschiderea expoziției Future Perfect #3 Fotograficul_01, la spațiul MAGMA, din Piața Libertății, nr. 2, Sfântu Gheorghe. 

„Proiectul expozițional Fotograficul_01 este rezultatul unei invitații din partea artiștilor Mihai Iepure-Górski și Răzvan Anton care, într-un efort demn de apreciat, sunt implicați în dezvoltarea Fabricii de Pensule ca o instituție independentă și profesionistă de artă contemporană. Sub conceptul umbrelă Viitor anterior / Future Perfect, ei au invitat artiști români cunoscuți să propună expoziții cu participarea unor colegi mai tineri care să problematizeze raporturile inter-generaționale și provocările cu care se confruntă scena artistică independentă din România. Propunerea mea a fost o expoziție despre mediul fotografic și am invitat patru tineri artiști care lucrează cu acesta, Mălina Moncea, Alexandra Mereuți, Norbert Costin și Sarah Muscalu. Expoziția este structurată în jurul subiectului reprezentării, a limitelor fluide ale fotografiei în raport cu alte medii și, nu în ultimul rând, a memoriei. Proiectele artistice expuse fie folosesc fotografia în formatul documentar, fie o includ în asamblaje multimediale, ori folosesc principii fotografice aplicate în alte medii, precum desenul ori pictura.” – a menționat curatorul expoziției, Matei Bejenaru.

Proiectul Future Perfect / Viitor Anterior vizează organizarea unei serii de 6 expoziții în spații partenere din țară și îi are drept invitați curatori pe artiștii Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Matei Bejenaru, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș), Miklósi Dénes și Miklós Szilárd, Ágnes-Evelin Kispál și Attila Kispál, într-un exercițiu de creare a unui dialog între generațiile de artiști din România. Expozițiile anterioare s-au desfășurat la Spațiul de Artă Contemporană Magma în noiembrie 2020, cu o expoziție curatoriată de Ciprian Mureșan și Șerban Savu, și în decembrie 2020, la Casa Tranzit, Cluj-Napoca, cu o expoziție curatoriată de Monotremu. 

Expoziția Future Perfect #3 va putea fi vizitată la Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA (P-ța Libertății Nr. 2, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna), în perioada 6 septembrie-3 octombrie 2021, între orele 11 – 19, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor. 

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, urmăriți pagina de Facebook a Fabricii de Pensule și pagina de Facebook MAGMA.

Expoziție realizată de Federația Fabrica de Pensule împreună cu Asociația Medium Contemporan MAGMA.

Parteneri: Muzeul Naţional Secuiesc, Consiliul Județean Covasna

Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro 

Leave a reply (we review all comments)