Apel deschis pentru intervenții artistice Street Art București

Apel Deschis Street Art București

Street Art București invită persoanele creative să participe la activarea cartierelor și să realizeze lucrări de artă pentru spații publice, inspirate de lectură și de capacitatea bibliotecilor de a funcționa ca poli culturali în cartiere sau dedicate artelor vizuale și dansului contemporan. 

Poți înscrie în acest apel deschis maximum trei propuneri, câte una pentru fiecare loc vizat, și anume Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București, spațiu oferit de partenerul programului, BMB, curtea Combinatului Fondului Plastic, spațiu oferit de partenerul programului, Fundația The Institute, zona de acces a Centrului Național al Dansului București, spațiu oferit de partenerul programului, CNDB. Propunerile vor răspunde cerințelor specifice fiecărui spațiu, așa cum sunt descrise în Regulamentul apelului, și vor fi transmise în format digital, completând formularul de participare publicat pe micro-site-ul proiectului feeder.ro/streetartbucuresti.

Perioada de înscriere în apelul deschis pentru intervenții artistice Street Art București este 30 August – 12 Septembrie 2021, ora 23:59

Descarcă regulamentul (versiune revizuită la data de 02.09.2021) pentru a afla mai multe despre temă și pentru a te familiariza cu termenii și condițiile acestui apelului deschis.

Apelul deschis Street Art București oferă oportunitatea realizării intervențiilor selectate, acordând trei premii în bani și buget de producție în valoare totală de 18.860 lei (aproximativ 3.800 euro), dar și expunere în cadrul expoziției-concluzie a proiectului. Selecția lucrărilor premiate este realizată de un juriu format din reprezentante/ți ai partenerilor de proiect, reprezentante/ți ai organizatorului și 3 artiste/ști, a cărui componență este publicată odată cu rezultatele apelului deschis.  

Calendar Apel deschis pentru Intervenții Artistice Street Art București

  • 30 August – 12 Septembrie / perioadă de înscrieri
  • 13 – 17 Septembrie / perioadă de jurizare UPDATE: Am prelungit perioada de înscrieri (cu 2 zile) până pe 14 Sep
  • 18 Septembrie / anunț rezultate și componență juriu
  • 25 Septembrie / instalare intervenție câștigătoare I
  • 2 Octombrie / instalare intervenție câștigătoare II
  • 9 Octombrie / instalare intervenție câștigătoare III

Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, lansează două apeluri deschise pentru artiști și fotografi, oferă tururi gratuite, publică un album și o hartă de artă urbană, și prezintă concluziile proiectului într-o expoziție de de grup, în luna Octombrie, în București. 

Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)