Expoziție: Explorează realități alternative prin intermediul holografiei argentice și a fotografiei

  • by
Realities - expozitie Sabina Suru si Andrei Tudose-626876bd

Diptych Art Space găzduiește între 1 și 26 iulie duo show-ul REALITIES, prima expoziție comună a artiștilor Sabina Suru și Andrei Tudose. Cei doi lansează o invitație la descoperirea spațiilor pe care le-au cercetat și îndeamnă la o locuire, chiar și temporară, a doua lumi distincte, dar complementare. Prin intermediul holografiei argentice, Sabina Suru deschide o cale către iaval – o dimensiune neobservabilă a spațiului, populată de colonii de creaturi care funcționează după alte reguli și principii decât ale oamenilor. Simultan, Andrei Tudose prezintă o altă dimensiune adesea neobservată, de această dată a spațiului public. Prin asamblajele fotografice din expoziție, artistul fragmentează și recompune locuri iconice din București, într-un blând îndemn la asumarea și locuirea conștientă a orașului.

Prin explorarea vizual-narativă a dinamicilor dintre spațiul fictiv și spațiul factual, REALITIES ne invită să chestionăm modurile prestabilite prin care percepem, ne imaginăm și construim realitățile individuale, simbolice și intersubiective. Așadar, cum definim REALITATEA? Cele două proiecte propun o meditație activă asupra modalităților în care realitățile personale, relaționale și speculativ ficționale se formează, pornind de la artefactele, sistemele simbolice și sociale preexistente, dar mereu supuse la transformare.

Sabina Suru este artistă multimedia cu focus asupra imaginii fotografice ca unealtă unealtă de recoltare, recompunere și asumare a cunoașterii. Proiectele sale pun sub semnul întrebării condițiile percepției, respectiv traducerii in imagine a informației, în contextul viziunii instrumentalizate. Folosind holografie, film, obiect sau diferite procese fotografice, direcția esențială a cercetărilor Sabinei curge înspre reactivarea tehnologiilor obsolete in noi forme discursive și obiectuale.

Andrei Tudose este artist vizual și manager cultural. Folosește fotografia nu doar ca mediu vizual, ci ca metodă de analiză și reprezentare socială. Experiența de 13 ani în cercetare sociologică și consultanță de marketing se integrează în demersul său de documentare socială cu un puternic fundament cultural. Astfel, realizează o investigare a relației dintre oameni și spațiul public și privat, modul în care acestea se determină și influențează reciproc.       

Diptych Art Space este un spațiu expozițional pentru arta contemporană, servind în același timp ca spațiu creativ și studio artistic.

Vernisajul expoziției REALITIES va avea loc pe 1 iulie, începând cu ora 17, la Diptych Art Space, pe strada Plantelor numărul 58. Ulterior, expoziția va putea fi vizitată până pe data de 26 iulie, cu o programare telefonică în prealabil.

Proiectul shimmering glimpses into iaval a fost realizat cu sprijinul Centrului de Tehnologii Avansate cu Laser – CETAL din cadrul Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiației și cu susținerea lui Paul Farca.

Parteneri media: Feeder.ro, Igloo Media, Propagarta

Persoană de contact: Lina Țărmure, 0755.637.266, diptych.artspace@gmail.com

Leave a reply (we review all comments)