Vlaicu Golcea – Coreomaniacii (Original Soundtrack Album)

Vlaicu Golcea - Coreomaniacii (Original Soundtrack Album)

Ascultă un nou album de muzică electronică, inspirat de un spectacol CNDB: Vlaicu Golcea – COREOMANIACII (OST)

PSIHODROM RECORDS lansează coloana sonoră COREOMANIACII OST, realizată de compozitorul Vlaicu Golcea pentru lucrarea cu același nume – semnată de coregrafa Simona Deaconescu.  

„14 iulie, 1518, o femeie cu numele de familie Trofeea, începe să danseze în mijlocul străzii, fără a fi acompaniată de nicio muzică. În ciuda insistențelor soțului ei, Trofeea continuă să danseze pâna la apus. Orașul Strasbourg este în alertă maximă. O epidemie de dans s-a declanșat în piața centrală a orașului.”

Așa încep “Coreomaniacii” Simonei Deaconescu, autoare a conceptului și a coregrafiei producției CNDB de anul trecut, realizată alături de studenți ai Academiei de Dans și Performance CNDB, și a cărei coloană sonoră o semnează Vlaicu Golcea.

Lansat astăzi, la labelul PSIHODROM RECORDS, din Timișoara, COREOMANIACII OST se află sub semnătura unui artist cu peste 20 ani în scena muzicii performative. Începând cu 1996, Vlaicu Golcea poate fi lejer considerat unul dintre pionierii integrării muzicii electronice și a computerelor în acest domeniu, mai ales cu grupurile East Village, MIDI Overdose și Aievea. În ultimii 10 ani s-a dedicat mai ales compoziției muzicii de scenă, film și instalații multimedia, fiind unul dintre cei mai activi și cunoscuți artiști crossover ai generației sale.

Vlaicu Golcea este una dintre importantele prezențele artistice cu care Centrul Național al Dansului București a avut plăcerea să colaboreze de-a lungul timpului.

Vlaicu Golcea
Foto: Cosmin Micoară

Mult mai mult decât un simplu comentariu al intenției coregrafice din lucrarea realizată în programul CNDB, OST-ul „Coreomaniacii”, semnat de Vlaicu Golcea, este o creație artistică de sine stătătoare. În compozițiile sale, muzica sa nu doar acompaniază. Calitatea, universul stilistic și imaginarul pe care Vlaicu Golcea le propune fac din compozițiile sale elemente care luate singular reușesc să joace rolul principal. Nu putem decât să ne bucurăm că din programul CNDB se nasc noi forme artistice! 

Citești mai multe informații despre lansare, în ultimul articol de pe cndb.ro, aici.

Albumul poate fi ascultat integral cu un click pe următoarele platforme: YoutubeSpotifyApple Music și Bandcamp.

Află mai multe despre lucrarea Coreomaniacii – de Simona Deaconescu

Un docufiction performativ, care urmărește cronologic evenimentele care au marcat Epidemia de Dans de la Strasbourg, din vara anului 1518, spectacolul pune sub lupă felul în care ne uităm în prezent la dans, pornind de la amestecul de pseudoștiință, teologie și science-fiction medieval în care învățații vremii au consemnat istoria coreomaniei.

Concept și coregrafie: Simona Deaconescu | Muzica: Vlaicu Golcea | Producție: Laura Trocan | Cu: Vera Cirlugea, Diana Maria Dragu, Laura Murariu, Nicolae-Robert Popa, Adrian Popița

Descoperi întregul proces de lucru pentru realizarea acestui spectacolul, precum și interviuri cu Vlaicu Golcea, în documentarul realizat pentru CNDB de Bogdana Pascal, de aici.  

Leave a reply (we review all comments)