În timp ce locuim instalație performativă online Reactor

În timp ce locuim instalație performativă online Reactor

31 octombrie 2020, ora 16:00

Acțiune performativă online care încearcă să creeze un context propice pentru înțelegerea și explorarea relației noastre cu orașul.

Ce tip de relație avem cu orașul? Ne mișcăm prin el, câteodată teleghidat, câteodată haotic. De cele mai multe ori repetitiv, uneori surprinzător. Avem impresia că îl lăsăm să se piardă în fundal, când el de fapt ne permează cele mai intime procese. În timp ce locuim se întâmplă toate celelalte lucruri. Dar și în timp ce se întâmplă toate celelalte lucruri, locuim. 

De cât timp locuiești în acest oraș?

De ce ai venit aici?

De ce ai rămas aici?

Te gândești să rămâi aici sau ești în tranzit?

Visezi la alt oraș? Care? De ce?

Orașul suntem noi sau ceilalți?

În timp ce locuim este o instalație sonoră performativă realizată după un concept de Mihai Păcurar, cu performerii: Raul Coldea, Zsófi Gábor, Ioana Hogman, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus. Evenimentul va avea loc online, în data de 31 octombrie, de la ora 16.

Participarea la eveniment este liberă, cu rezervarea locului la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com. Toate informațiile legate de participare vor fi trimise pe mail, după rezervare.

Evenimentul face parte dintr-un laborator de teatru documentar organizat de Reactor de creație și experiment și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Cluj-Napoca. Laboratorul își propune să exploreze spațiul urban dintr-o perspectivă critică interdisciplinară, prin folosirea unor metode de lucru specifice teatrului documentar, sociologiei și investigării jurnalistice. Tema abordată în cadrul acestui proiect este orașul (cu focus pe orașul Cluj-Napoca) și felul în care acesta s-a dezvoltat și modificat de-a lungul timpului. Obiectivele proiectului sunt: abordarea unor tematici sociale importante și relevante pentru prezent, reflectarea contextului socio-politic în care membrii unei comunități își desfășoară activitatea, folosirea unor metode de lucru artistice care implică activarea comunitară, explorarea interdisciplinară și îmbogățirea mijloacelor de expresie, încurajarea dialogului între creatorii de teatru și publicul căruia i se adresează.

În timp ce locuim face parte din proiectul cultural „Investigarea orașului. Laborator de teatru documentar”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Acest eveniment este co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul „Descoperă orașul. Laborator de teatru documentar”.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.

Leave a reply (we review all comments)