Héroïnes De La Rue de Marguerite Stern

Héroïnes De La Rue de Marguerite Stern

La data de 24 septembrie 2020, activista și artista Marguerite Stern a lansat cartea HÉROÏNES DE LA RUE, publicată de editura franceză Michel Lafon Publishing. Mai jos găsești traducerea descrierii cărții și câteva imagini cu intervenții recente create de Marguerite Stern.

HÉROÏNES DE LA RUE (EROINELE STRĂZII)
MARGUERITE STERN

În 2013, Marguerite Stern a fost închisă în Tunisia pentru că a demonstrat topless cu grupul FEMEN. În 2019, întorcându-se în Paris, ca reacție împotriva numărului de femei care mor ucise de partenerii lor, ea lansează campania de colaj împotriva feminicidului (wikipedia, en). Marguerite atacă o zonă în care femeile au fost deposedate: strada. 76% dintre ele au fost deja urmărite, hărțuite, maltratate. 75% din bugetele publice sunt alocate activităților loisir pentru bărbați, iar străzile aparțin bărbaților.

În această lucrare scrisă pentru La Féminine Universelle, Marguerite Stern povestește demersurile sale și ceea ce așteaptă de la un feminism combatant.

“Această carte, o scriu pentru tine. Femeie care este zdrobită, care curăță (fr. rase) pereții. Femeie care nu îndrăznește să vorbească tare, pentru că ți-ai înghițit strigătele prea mult timp.”

Marguerite Stern

Iată o serie de intervenții recente ale activistei Marguerite Stern, care indexează date despre femeile ucise de bărbați, adesea partenerii lor, și adresează alte forme de violență împotriva femeilor, cum ar fi violuri și agresiuni fizice, motivate de dimensiunea acestui fenomen la nivel global.

Dacă vrei să vezi mai multe imagini, îți recomandăm să accesezi și să urmărești contul ei de instagram.

Fotografii © Marguerite Stern, Camille Nivollet

Articol scris de Cristina Popa și Andrei Racovițan

Acest articol face parte din ediția octombrie 2020 a revistei online feeder.ro
ISSN 2734 – 5637 | ISSN-L 2734 – 5637

Finanțator

logo ministerul culturii

Revistă / publicație culturală finanțată cu sprijinul Ministerului Culturii.

Opiniile aparțin autorilor/arelor și nu reprezintă poziția revistei online sau a Ministerului Culturii.

1 thought on “Héroïnes De La Rue de Marguerite Stern”

  1. Pingback: Edițiile Octombrie, Noiembrie 2020 | Revista online • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)