Muzeele știute și neștiute din Micul Paris

Ştiai că un studiu dat publicității în decembrie 2019 arată că persoanele care vizitează un muzeu pe lună trăiesc mai mult și au o viață armonioasă? Participă din 5 noiembrie la cursul Muzeele știute și neștiute din Micul Paris organizat de Fundația Calea Victoriei.

În Bucureşti poți vizita peste 60 de muzee dintre care unele, foarte de succes, sunt private. Află la curs care sunt cele mai interesante și include în programul tău de weekend o vizită acolo.

La prima dintre cele trei întâlniri de curs, aflăm povești despre Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană şi Muzeul Colecțiilor de Artă. Vorbim despre Muzeul Antipa, explorăm tezaurul de la Muzeul Național de Istorie și descoperim colecțiile impresionante de la Muzeul Literaturii.

Muzeul Satului, Muzeul Palatului Cotroceni, Muzeul Băncii Naţionale sau Muzeul Militar sunt de asemenea pe lista noastră cu poveşti.

Continuăm cu muzee locale şi case memoriale din Bucureşti. Descoperim povestea Palatului Suţu, astăzi Muzeul de Istorie a Municipiului Bucureşti, a Casei Cesianu care găzduieşte Muzeul Vârstelor, a caselor familiei Minovici, dar şi a scriitorilor Rebreanu, Arghezi, Minulescu, Bacovia sau Călinescu. Vorbim şi despre mici muzee de artă presărate pe străduţele cochete din centrul Bucureştiului: Aman, Zambaccian, Pallady, Tăttărescu sau Storck.

Ultima întâlnire e dedicată unor muzee private, muzee mai puţin cunoscute şi muzee dispărute. Vorbim despre colecţiile incluse în Guinness Book din Muzeul Recordurilor Româneşti, descoperim Muzeul de Artă Recentă din România, Muzeul Micului Paris şi Muzeul Parfumului. De asemenea, povestim despre muzeele prea puţin cunoscute ale Universităţii Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie sau Universităţii de Arhitectură. Nu uităm nici de muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, muzeul Grădinii Botanice sau Muzeul Anton Pann. Amintim şi de muzeul dispărut Anastase Simu.

Cele trei întâlniri  ale cursului despre muzeele Bucurestiului vor fi însoţite de imagini de arhivă sau contemporane.

Cursul are loc live, online, în seri de joi, de la 19.00. Taxa de participare – 240 de lei – poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail un mesaj cu linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai mai multe întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

N.E. Vezi o listă cu 19 expoziții de artă contemporană găzduite de galerii și muzee din România, în această toamnă.

Leave a reply (we review all comments)