Curs online de educaţie vizuală: Cum privesc o imagine?

curs-online-educatie-vizuala

Descoperă cum poți descifra și folosi mulțimea de imagini din artă, publicitate sau jurnalism care îți condimentează viața de fiecare zi. Din 2 noiembrie, Fundația Calea Victoriei organizează cursul online de educație vizuală „Cum privesc o imagine?”, cu trainerul Bogdan (Sibi) Teodorescu.

Că „o imagine face cât 1000 de cuvinte” nu mai e de mult un secret. Consumăm mii de imagini, zilnic. Unii dintre noi, nu puțini, chiar lucrează cu imagini.

Înscrie-te la curs și învaţă să privești şi să analizezi imaginile cu valoare artistică, să apreciezi şi să ordonezi celelalte imagini, de la afişele stradale, la idealurile de frumuseţe promovate în presă, trecând prin semnele din pliante sau cele de circulaţie rutieră.

Cursul are patru întâlniri, cu frecvență săptămânală, în seri de luni, de la 19.00. Taxa de participare este 300 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina cursului.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Temele celor patru întâlniri ale cursului online de educație vizuală sunt:

1. Ce este o imagine?

Ne vom pune întrebări despre cum se creează, se pierd sau se deformează imaginile, de la propriile amintiri la fotografiile de familie, trecând prin detaliile universului lucrurilor la îndemână. Dacă toate imaginile sunt abstracte, atunci diferenţele între „Rondul de noapte” de Rembrandt şi „Pătratul negru” al lui Malevici sunt mai mici decât ne imaginam.

2. Imaginea artistică.

După ce identificăm caracterul şi scopul unei imagini, ne vom pune probleme în jurul imaginii artistice pentru a putea desluşi un posibil specific. Ne vor călăuzi lucrările lui Diego Velazquez, vedutele lui Canaletto şi fotografiile de reportaj.

3. Câte ceva despre realitate şi adevăr în artă.

Atunci când vedem ceva greu de crezut ne pişcăm de obraji; nu e realitatea vizibilă suficientă? Pornind de la cele mai vechi anecdote despre iluziile picturale vom ajunge în actualitate pentru a chestiona problematica realităţii prin intermediul picturilor lui Gerhard Richter, artist polimorf, intrigant şi obiectiv.

4. Istoria şi valorile artistice.

Lucrările de artă celebre nu s-au aflat toate dintotdeauna în centrul atenţiei. Unele au ieşit la lumină după sute de ani, în timp ce altele şi-au pierdut faima după o perioadă de succes. În această ultimă întâlnire vom revizita unele dintre cazurile cele mai interesante din istoria artei şi vom afla dacă există sau nu valori consecvente în artă, acompaniaţi de lucrări ale unor Leonardo, El Greco sau Renoir.

Dacă ai nevoie de mai multe informații, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)