Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate continuă la Animest.15

Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate continuă la Animest.15

Ajuns la ediția cu numărul 15, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (9-15 noiembrie) invită regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își înscrie proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție la cea de-a doua ediție Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist, dar și ocazia de a parcurge pașii importanți în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Proiectul câștigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la CEE Animation Forum 2021 – evenimentul internațional la care participă anual cele mai importante nume din industria filmului animat. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare și acces la toate workshop-urile și sesiunile de networking.

Până pe 25 octombrie, regizorii și producătorii (individual sau formând o echipă) sunt invitați să se înscrie la sesiunea de pitching, trimițând organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!”, la pitch@animest.ro.  Vor fi considerate eligibile doar aplicațiile care vor include următoarele documente, atașate în limba engleză:

– sinopsisul proiectului
– propuneri de artwork și character design, opțional storyboard
– CV-ul aplicantului/ aplicanților
– showreel/ portofoliul regizorului

Înainte de marea întâlnire cu juriul, programată pe 14 noiembrie (online sau offline), reprezentanții proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi traineri din domeniu vor oferi mentorat și consultanță participanților, sprijinindu-i în vederea susținerii prezentării, din punct de vedere al scenariului și al dezvoltării creative și tehnice a proiectului.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar toți participanții selectați vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 15-a ediții Animest. O condiție importantă de participare este disponibilitatea regizorilor și a producătorilor în perioada 9-15 noiembrie, perioada în care va avea loc cea de-a 15-a ediție a festivalului, la București și online.

***Pitch, please! este un proiect ANIMEST organizat în parteneriat cu CEE Animation, cu sprijinul SPPA – Asociația Producătorilor de Film Animat din Polonia.

1 thought on “Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate continuă la Animest.15”

  1. Pingback: Edițiile Octombrie, Noiembrie 2020 | Revista online • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)