Curs online – Mari capodopere ale Arhitecturii

Curs online - Mari capodopere ale Arhitecturii

Curs online – Mari capodopere ale Arhitecturii

Cât îți ia să faci ocolul Pământului? De la Partenon, la moscheea Sfânta Sofia, de la templul AngorWat, la Carcassonne, de la Teotihuacan, la Taj Mahal sau Empire State Building?

Fundația Calea Victoriei te invită într-o călătorie virtuală prin întreaga lume în care să te familiarizezi cu câteva dintre cele mai spectaculoase clădiri. Cursul online Mari capodopere ale Arhitecturii începe din 14 septembrie și are 5 întâlniri, live, interactive, de la 19:00, în seri de luni.

Lectorul Raluca Mocanu, artist urban, îți povestește despre contextul cultural în care au apărut monumente arhitecturale de referință, din toată lumea. Vei urmări, împreună cu ea, numeroase imagini ale clădirilor și siturilor de patrimoniu. Vei putea pune întrebări și te vei simți, din confortul casei tale, ca într-o excursie condusă de un ghid experimentat și plin de povești interesante.

 

La cele cinci întâlniri ale cursului vom vorbi despre:

1. Monumente religioase. Diversitatea credinţelor la nivel global a lăsat moştenire o varietate formală a monumentelor religioase, printre care se găsesc, de exemplu, Partenonul, catedrala Sfânta Sofia, bisericile sculptate din Lalibela, moscheea Cordoba sau templul Angkor Wat.

2. Monumente funerare. Tristeţea şi respectul faţă de cei plecaţi au dus la conceperea unor monumente precum piramidele din Giza, mormântul primului împărat al dinastiei Qin, Taj Mahal, mausoleul Shah Cheragh din Shiraz, catacombele romane sau pariziene.

3 şi 4. Monumente ce țin de locuire. Catal Huyuk, agora din Atena, Pompei, Carcassonne, Teotihuacan, Varanasi – sau la nivel individual, cum ar fi casa Batllo, casa Mila, „Casa de la cascadă”, „Casa de sticlă” sau vila Savoye.

5. Construcții publice. Alhambra, palatul Topkapi, palatul Versailles, El Escorial, Rockefeller Center, Empire State Building sau Muzeul Guggenheim din New York.

Taxa de participare la Mari capodopere ale Arhitecturii este de 375 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări suplimentare, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)