Creative Night Talks – platformă de conferințe online create de Revista Atelierul

Creative Night Talks – platformă de conferințe online create de Revista Atelierul

Creative Night Talks – platformă de conferințe online create de Revista Atelierul

 

Revista Atelierul lansează pe 20 august 2020, de la ora 21.00, proiectul online Creative Night Talks – o serie de conferințe online recurente, dedicate industriilor creative şi culturale româneşti.

Conferințele Creative Night Talks doresc să reactiveze comunitatea creativă coagulată în jurul Revistei Atelierul şi a tuturor stakeholderilor din domeniu. Proiectul își propune să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative.  Mai mult ca niciodată, aceste nișe sunt afectate de efectele pandemiei, de aceea aceste conferințe propun subiecte multidisciplinare şi transdisciplinare abordate de speakeri cu experiență. Fiecare conferință, moderată de Mihaela Ion, va pune accentul pe modul în care speakerul s-a adaptat la schimbările din ultimele luni și la cum şi-a regândit afacerea creativă.

Aceste conferințe sunt gândite pentru un public dornic să afle mai multe detalii despre statusul industriilor creative de la profesionişti. Industriile creative naționale şi internaționale sunt în plină schimbare, mai ales în contextul actual, unele branduri apar, altele dispar din lipsa de adaptabilitate. Această perioadă pandemică propune noi idei de afaceri, noi moduri de promovare creativă, noi strategii de marketing şi PR. Conferințele Creative Night Talks vor aborda aceste subiecte şi, bineînțeles, vor încerca să ofere posibile traiectorii pentru creativii activi, dar şi pentru cei la început de drum. În fiecare zi de joi, cu câteva excepții, de la ora 21.00 la 22.00, vă invităm să participați la Creative Night Talks, si astfel seara să fie rezervată ideilor şi industriilor creative.”  – Mihaela Ion, moderatoare a Conferințelor Creative Night Talks.

Agenda conferințelor pentru lunile august – septembrie 2020

Pe 20 august, Angela Ciobanu, arhitect şi designer de bijuterie, deschide serile de joi dedicate proiectului Creative Night Talks iar pe 27 august reprezentanța România Messe Frankfurt, prin Mircea Stoica, va povesti despre târgurile internaționale realizate de Messe Frankfurt, cu predilecție despre Christmasworld.

Luna septembrie începe cu arh. Mihaela Zamfir, şef de lucrări la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi fondatoare a studio-ului de arhitectura M.M.Z. Pe 10 septembrie, arh. Cristiana Zgricea va povesti despre modul în care studoul său de arhitectură s-a adaptat la schimbări şi care sunt cele mai recente proiecte ale sale. David Sandu ne va povesti pe 24 septembrie despre Romanian Jewelry Week, un proiect internațional aflat la prima sa ediție.

Conferințele online Creative Night Talks propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ şi cel conex. Speakerii sunt invitați să ne vorbească direct din atelierul lor sau din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate cu care suntem obişnuiti în această perioadă. Prin prisma desfăşurării lui online,  proiectul contribuie la facilitarea accesului la cultură și anume facilitează accesul la ideile prezentate pentru categoriile de public ce locuiesc în zona dinafara centrelor urbanistice de cultură şi care nu ar avea acces la astfel de evenimente cu speakeri cu un know-how pluridisciplinar.

Vă recomandăm să folosiți hastagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și site-ul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferințele Creative Night Talks.

Conferințele online sunt parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare a industriilor creative, în luna septembrie Revista Atelierul va începe şi cursuri personalizate dedicate creativilor.

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder.ro, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool.

 

 

 

Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate.

Revista Atelierul s-a poziționat de la data fondării, în 2010, ca un promotor activ al industriilor creative naționale şi internaționale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, în cei 10 ani de activitate a realizat un content de peste 3000 de articole, a promovat peste 1.500 de artişti și designeri de produs și este partener media viabil la peste 600 de evenimente de profil naționale şi internaționale.

www.revista-atelierul.ro

 

Detalii moderatoare: Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educația universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundația Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franța.

Mihaela Ion a co-fondat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul”, “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor deprodus” (expoziție pop-up desfăşurată la nivel național în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara) realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităților creative şi culturale din România.

Activează în diferite galerii de artă din Bucureşti, iar din 2015 şi-a început activitatea curatorială.

https://mihaelaion.com/

2 thoughts on “Creative Night Talks – platformă de conferințe online create de Revista Atelierul”

  1. Pingback: Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie • feeder.ro

  2. Pingback: Creative Night Talks cu Andreea Mironiuc • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)