Atelier online – Cum să-ți scrii povestea personală

Cum să-ți scrii povestea personală

Atelier online – Cum să-ți scrii povestea personală

Cum să-ți scrii povestea personală – iată un atelier online la care înțelegi mai bine care sunt semnificațiile din spatele poveștilor care ne captivează, transformă și, uneori, ne vindecă. Lectorul care îți propune acest curs este Andra Samson, filolog, blogger şi antropolog. Atelierul e organizat de Fundația Calea Victoriei, are 5 întâlniri cu frecvență zilnică și începe din 27 iulie, de la 19.00.

O poveste nu este niciodată o simplă poveste. Ea spune infinit mai multe despre sine, despre autor și personaje, decât credem la început. Dincolo de text sau narațiune – despre sine și întâmplări – povestea este fluidă. Suntem reali în această fluiditate a poveștii noastre – oglinda noastră și a lumii.

Povestea ne apare de cele mai multe ori ca reprezentare a lumii exterioare, în care evenimentele și personajele construiesc lumea și ne-o apropie, însă ea invită totodată la reflecție interioară. Povestea rostită (ritualic, de ce nu?) ne dă sentimentul unei ordini care creează spațiu construcției identității noastre. Povestea ne transformă.

Ești curios să-ți citești și înțelegi mai bine propria poveste?

Iată care vor fi temele celor 5 întâlniri de curs:

1. De ce (mă) povestesc? Despre o formă a căutării sensului și încărcarea cu semnificație în vecinătatea sacrului. Povestesc, deci exist. Homo narrans – specie aflată în afara pericolului de extincție, prin puterea nemuritoare a poveștii.

2. (Auto)Biografie. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Despre scriere confesivă, auto-descoperire și transformare. Multiplele fețe ale mele.

3. Eu, ca eu, dar noi? Cine suntem noi? Identitate narativă colectivă. Despre paleomitologia și universaliile poveștilor. Ce ne leagă într-o poveste? Ce ne separă? Ce ne transformă?

4. Fuga din Acum. Despre poveste ca paşaport către un tărâm construit. Abolirea timpului ca povară, prin construcţie personală.

5. Povestea – panaceu. Cum mă vindec cu povestea mea? Despre puterea de leac a poveștii. Stă în puterea mea să-mi (re)scriu povestea așa cum aleg.

Atelierul are loc zilnic, în perioada 27-31 iulie. Ca să participi, plătește online, direct de pe site, taxa de curs – 375 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail un link unde poți urmări cursul. Dacă ai și alte întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)