Atelier online de Astronomie pentru copii (8-13 ani)

atelier online astronomie copii

Pentru părinți, „Când o să poată trăi oamenii pe altă planetă?” este noul „De ce e cerul albastru?” Nu te stresa. Pentru orice întrebări despre stele, planete, extratereștri, eclipse și nave spațiale există Atelierul online de Astronomie pentru copii, organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Elisabeta Petrescu.

Elisabeta știe să spună pe înțelesul copiilor tot ce vor ei să afle despre miraculosul cer înstelat. Atelierul este gândit pentru copii de 8-13 ani și are loc zilnic, de luni 13 până joi, 16 iulie, de la 11.00 la 12.30.

Cei mici vor descoperi ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă. Află ce fenomene se produc în atmosferă pe cer în timpul zilei şi pe timpul nopţii și învață să se orienteze, cu ajutorul constelațiilor, indiferent unde s-ar afla.

Tot la atelierul de astronomie descoperă ce este sistemul solar: câţi sateliţi naturali are Soarele și ce caracteristici are fiecare planetă. Învață și ce este aceea o galaxie, din ce e compusă și cum funcționează.

La ultima întâlnire vor vorbi despre astronauți și explorarea spaţiului. Despre primele rachete construite, despre viteza potrivită pentru a orbita în jurul planetei şi cea pe care trebuie să o obţii pentru a pleca către alte destinaţii: Luna sau una dintre planete. Află cât ar dura o călătorie până pe Pluto sau până la cea mai apropiată stea şi de ce preferă oamenii de ştiinţă să trimită acolo sonde spaţiale, nu rachete.

Taxa de participare este 260 de lei și se poate plăti direct de pe site sau prin transfer bancar. Mai multe informații poți cere pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)