Povești și case boierești din Bucureștiul de altădată – Curs online

curs online case boieresti bucuresti

Cât de mult prețuiești istoria orașului tău? Descoperă povești mai puțin știute și case de patrimoniu spectaculoase, dar nu foarte cunoscute publicului larg, la cursul online Case boierești din București. Din 29 iunie până pe 1 iulie, timp de trei seri la rând, de la 19.00, istoricul Anita Sterea îți vorbește despre clădirile de patrimoniu ale Bucureștiului, la Fundația Calea Victoriei.

Casa Vernescu, Casa Melik, Casa Aman sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi conservare mai ales din cauza instituţiilor pe care le găzduiesc. Dar ce știi, să zicem, despre Casa Arion, Librecht, Mincu sau Chrissoveloni, case foarte bine conservate, însă prea puţin cunoscute de publicul larg?

Toate aceste case boiereşti au fost la timpul lor pline de fast şi somptuozitate. Unele dintre ele păstrează chiar și acum atmosfera perioadei în care au fost ridicate. La curs afli poveştile lor și ale familiilor boierești care le-au locuit: Brătianu, Vernescu, Titulescu, Monteoru, Mincu, Dissescu, Cesianu.

Ai fost vreodată curios să știi mai multe despre spațiul spectaculos în care funcționează librăria Cărturești din centrul vechi, Muzeul Theodor Pallady sau Observatorul Astronomic? Cursul acesta îți oferă tocmai prilejul pe care-l așteptai. Sunt multe de povestit despre Casa Chrissoveloni, Casa Melik – cea mai veche din București – sau casa Amiralului Vasile Urseanu, de exemplu.

Ca să participi înscrie-te pe contact@victoriei.ro și plătește taxa de participare – 225 de lei. Cu o zi înainte de data începerii vei primi pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Leave a reply (we review all comments)