Open call pentru artiști și artizani la be**pART, cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume

Open call pentru artiști și artizani la be**pART, cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume

Open call pentru artiști și artizani la be**pART, cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume

Proiectul be**pART, o provocare artistică inițiată de Atelier Montez din Italia are toate șansele să devină  cea mai mare expoziție colectivă de artă contemporană din lume

Proiectul expozițional be**pART ia tot mai multă amploare la nivel global prin numărul mare de artiști care răspund  apelului îndrăzneț lansat de Atelier Montez.  Până în prezent, sunt înregistrați peste 700 de artiști și au ajuns în Italia aproximativ 9000 de lucrări de artă care provin din toată Europa dar și din țări precum Statele Unite ale Americii, Cuba, Argentina, Australia, China, India, Filipine, Maroc, Egipt.
Acestea sunt primele rezultate ale unui proiect matur, bine gândit, care are ca scop susținerea și promovarea artiștilor, a artei contemporane și a culturii, ca valori esențale, necesare, în special în perioadele de criză.

„Intenționăm să creăm la Atelier Montez – explică artistul italian Gio Montez, promotorul inițiativei și proprietarul spațiului multifuncțional din Via Pietralata, Roma – cea mai mare expoziție colectivă de artă din lume, prin expunerea și vânzarea a 45.000 de opere de artă de format mic produse de 1500 artiști care lucrează de acasă în aceste zile cu un scop comun: să atingă un record mondial Guiness fără precedent, o realizare care va atrage atenția tuturor asupra inițiativei noastre.”

Artist participant și curator al proiectului, Marilena Iepan: „Sunt onorată să colaborez cu Atelier Montez și sprijin cu entuziasm, din România, această inițiativă admirabilă de solidaritate artistică. De la începutul lunii mai, când am lansat apelul și către artiștii români pe pagina mea de Facebook,  am invitat și ofer informații despre participare unui număr tot mai mare de  artiști, peste 100,  atât din România cât și din alte țări precum Bulgaria, Kosovo, Uzbekistan, Maroc, Ucraina, Macedonia, SUA.  Mă bucur că sunt deja multe proiecte în lucru iar conceptul inedit de realizare se materializează pe zi ce trece în creații artistice deosebit de frumoase și valoroase”.

Participarea la proiectul be**pART presupune realizarea de către fiecare artist a 30 de lucrări unice și nereplicabile, cu o dimensiune maximă de 10 × 10 cm, cu sistem de agățare în cui. Lucrările primite în termenul limită vor fi expuse spre vânzare la Atelier Montez, la Roma, începând cu luna septembrie 2020 iar cele mai populare lucrări vor fi scoase la licitație în luna decembrie.  Lucrările vor fi publicate într–un catalog al proiectului be** pART, despre care Gio Montez afirmă: “va fi un document istoric, o poveste colectivă a acestei pandemii. Vrem să creăm o amintire pentru noi înșine și pentru generațiile viitoare”.

Apelul este în continuare deschis tuturor artiștilor, artizanilor și creatorilor iar termenul limită pentru a trimite lucrările la expoziția din Italia a fost prelungit până la 31 august.

Leave a reply (we review all comments)