Atelier online de educație financiară. Cum să economisești inteligent?

Atelier online de educație financiară. Cum să economisești inteligent?

Atelier online de educație financiară. Cum să economisești inteligent?

Învață de la un specialist cum să eviți momentele financiare neplăcute, ca să-ți meargă mai bine și să ai o perspectivă realistă asupra banilor tăi.

Poți face asta în perioada 22-26 iunie, de la 19.00, la Atelierul online de educație financiară organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Irina Chițu. Hai să înveți de la ea cum să economisești bani inteligent şi care e cea mai sigură variantă pentru economiile tale.

Ce vei învăța la acest atelier online?

1 – Cum să faci un buget în familie şi o analiză a comportamentului tău financiar.

Vei afla singur care este starea ta de sănătate financiară şi cum o poți îmbunătăți, aruncând din barcă orice greutate care te scufundă.

Este important să ştim de unde vin banii în familia noastră şi pe ce se duc. Putem economisi 10% din ceea ce cheltuim chiar în momentul în care punem „pe hârtie” toate cheltuielile și veniturile familiei și conștientizăm care ne este comportamentul financiar.

2 – Cum să te ferești de capcanele diferitelor produse bancare și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Când nu știm cum funcționează ceva, ne ferim să cumpărăm. Mai ales când vorbim de produse financiare, de care auzim toată ziua la televizor doar lucruri rele – clauze abuzive în contracte, costuri ascunse, dobânzi crescătoare, comisioane.

Şi aceasta este una dintre cauzele pentru care gradul de incluziune financiară este de doar 60% în Romania (sau, cu alte cuvinte, aproximativ 40% din populația țării noastre nu are nici măcar un cont bancar).

Dacă ştim cum să le folosim eficient, produsele bancare ne aduc doar beneficii şi ne ajută să luam decizii financiare inspirate pentru propriul buzunar.

3 – Ce trebuie să cunoşti înainte de a lua un credit şi cum să-l alegi pe cel care ți se potriveşte. Simulări pe creditele oferite de toate băncile din România.

Chiar am nevoie de un credit? Şi dacă da, cum să-l aleg pe cel care mi se potriveşte cel mai bine?

În ce valută, pe ce perioadă şi, mai ales, cât să mă îndatorez? Înțelegem ce sunt DAE, ROBOR, IRCC.

4 – Cum să scapi mai repede de datorii şi ce să faci când ai o problemă cu banca.

Ți-ai luat frigiderul, maşina sau casa mult visată? Din ziua următoare, deja începi să te îngrijorezi că pentru următoarele luni sau zeci de ani ai de plătit rate la bancă.

Vei afla câteva metode de a plăti mai puține dobânzi şi comisioane băncii şi, de asemenea, cum poți să-ți reduci datoriile.

Probleme cu banca? Sunt soluții gratuite şi practice să le rezolvi, iar toate sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi.

5 – Metode de economisire şi investire pentru toate buzunarele.

Câştigul real oferit de fiecare depozit bancar şi cum să-l urmăreşti din confortul fotoliului de acasă. Despre puterea dobânzii compuse.

Alternative de economisire și investire cu comparații, avantaje şi dezavantaje pentru fiecare: conturi de economii, titluri de stat, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, piața de capital.

Atelierul are loc online, live, de la 19.00, și are 5 întâlniri cu frecvență zilnică: de luni 22 până vineri 26 iunie. Ca să participi, plătește online sau prin transfer bancar taxa de curs: 375 de lei.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări atelierul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)