Poveştile Trupului – explorări psihosomatice (15-19 iunie)

atelier online psihosomatica

Corpul nostru – al meu, al tău, al celuilalt –  are poveşti pe care le-a păstrat secrete. Fundația Calea Victoriei îți propune un atelier online – Poveştile Trupului – explorări psihosomatice, la care să descoperi aceste povești împreună cu psihologul Jeanina Cîrstoiu.

Prin exerciţii de introspecţie, tehnici creativ-expresive şi narative vei obține o mai bună comunicare cu propriul corp. Îi vei înţelege mesajele referitoare la starea de sănătate și vei reuși să stabilești o mai bună relaţie între minte, emoţii şi corp.

Abordarea psihosomatică în medicină şi psihologie conectează trupul şi sufletul în explicarea apariţiei bolilor. Forma corpului, dincolo de determinarea generică suferă influenţe din partea emoţiilor şi gândurilor noastre. La curs analizezi legăturile fine care modelează reciproc trupurile şi sufletele.

Pornind de la relaţia dintre trup şi suflet, acesta este un curs care se ocupă în mod special de trup. Şi nu orice fel de trup. Este vorba despre propriul tău trup, cel care a fost învestit cu rezolvarea problemelor sufletului şi a păstrat, gravat în interiorul sau pe suprafaţa sa, semnele victoriilor obţinute. Sau ale celor dorite.

Temele cursului „Poveştile Trupului – explorări psihosomatice” sunt:

1. Vom descoperi relaţiile dintre minte, emoţii şi corp şi vom înţelege modul în care putem acţiona din fiecare parte pentru a echilibra sistemul.

2. Povestim despre emoţii şi rolurile lor, despre exprimarea lor adecvată. Descoperim metaforele corporale şi le folosim pentru a construi poveşti despre corp.

3. Cu ajutorul fotografiilor şi poveştilor privim relaţia dintre corp şi timp. Ne onorăm istoria şi povestea personală şi ne construim o linie a timpului pentru trecut, prezent şi viitor.

4. Ne investigăm rezervele şi le transformăm în resurse. Toată frumuseţea neexprimată poate să iasă la iveală şi să se arate lumii. Nu este necesară nicio experienţă artistică anterioară.

5. Schiţăm strategii: îl transformăm pe ,,de ce” în ,,cum” şi ,,pentru ce”. Ne învestim istoria viitoare cu dorinţe şi obiective realiste şi satisfăcătoare.

Întâlnirile au loc online, live, zilnic, de luni 15 până vineri 19 iunie, de la 19.00 la 21.00. Cursul este interactiv.

Ca să participi, plătește online, direct de pe site, sau prin transfer bancar taxa de curs – 350 de lei. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde poți urmări, live, cursul. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads