Vinuri româneşti – Atelier online

vin-romanesc-bun-760x500

Îți plac vinurile de calitate? Află cum alegi un vin bun românesc din multitudinea de crame care au apărut pe piaţă în ultimii ani. Fundația Calea Victoriei organizează luni, pe 25 mai, de la 19.00, Vinuri româneşti – Atelier online, cu Roxana Nicolaescu, somelier.

Sunt vinurile pe care le găsim cel mai uşor şi mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. De multe ori, nu ştim ce să alegem şi plecăm acasă cu un bax de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Dar e momentul să facem un pas în plus şi să devenim consumatori mai avizaţi şi mai atenţi la calitatea vinului pe care-l bem.

Vom face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României. Vorbim despre soiuri autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, despre ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc. Apoi vom face o lejeră şi inofensivă trecere prin perioadă comunistă, până la lumea contemporană a vinului românesc.

Vom construi dialoguri încercând să răspundem la următoarele întrebări:

  • Ce şi cum se cultivă în România?
  • Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone?
  • Ce zone viticole cu potenţial avem?
  • Care sunt poveştile de succes ale cramelor din România?
  • Ce vinuri de top avem?

Cum asociem vinurile româneşti cu preparate culinare internaţionale şi preparate tradiţionale româneşti?

Vorbim despre vinuri albe, rosé şi roşii, seci, dulci şi spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convenţională, din diverse zone ale ţării şi din diverse perioade de timp.

Atelierul are loc online, luni, 25 mai, de la 19.00. Taxa de participare e 70 de lei, biletele se găsesc pe Entertix.ro, aici. Vei primi apoi pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai și alte întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)