Învârte și rotește ca să ajungi la cireașa de pe tort

Învârte și rotește ca să ajungi la cireașa de pe tort © Pexels photo 414579

Învârte și rotește ca să ajungi la cireașa de pe tort

Mașina ca utilitate, mașina ca necesitate, mașina ca mijloc de divertisment; oricâte ai știi în ceea ce o privește pe fiecare, parcă nu știi destule. Văzut ca mijloc de divertisment e slot machine-ul numit și “mașină de poker” sau “de fructe”. Sloteste termenul în engleză pentru fantă, orificiul destinat introducerii și retragerii de monede, iar acesta s-a păstrat și în mediul online, deși absența componentei în sine este evidentă.

Primul slot machine în stil modern a fost inventat în 1894 de către Charles August Fey, pe atunci mecanic în San Francisco. În anul următor, Fey a construit modelul 4-11-44 în subsolul său, care s-a dovedit atât de reușit la o sală locală, încât l-a determinat pe inventator să  renunțe la locul de muncă și să deschidă o fabrică pentru a produce mai multe unități. În 1898 acesta a construit și Card Bell, primul slot machine cu trei tambururi cu plăți automate de numerar. O nouă etapă în evoluție a fost marcată de introducerea mașinilor „fructate”. Simbolurile cardului standard de pe role au fost înlocuite cu imagini de fructe, cum ar fi cireșe, portocale, pepene verde, mere dar și cu simboluri cu bare. Inițial, rambursările pe astfel de aparate cu sloturi au fost compensate de gumele cu bule, aromate cu fructe.

 

Învârte și rotește ca să ajungi la cireașa de pe tort © Pexels photo 3021120© Pexels Photo

Astăzi jucătorii au la dispoziție o mare varietate de sloturi, dintre versiunile clasice sau cele online. Ele pot avea o cantitate diferită de mulinete sau linii de plată, bonusuri și simboluri. Majoritatea sloturilor sunt tematice, dar unele dintre ele încă folosesc simbolurile clasice. Cele mai răspândite sunt clasicele sloturi video cu 3 tambururi, 5 tambururi, sloturi jackpot progresive și sloturi bonus.

Toate acele slot machines clasice pot părea diferite de sloturile întâlnite în online, dar de fapt, asemănarea dintre modurile în care funcționează poate disipa această aparență. Ceea ce le lipsește cu siguranță sunt elemente precum pâlnia pentru monede, lumina care avertizează când lipsesc monedele sau cutia pentru rest, dar faptul că te poți bucura de ele în confortul propriei case, cu siguranță compensează aceste lucruri. Unele dintre cele mai bune sloturi, cele care te fac să uiți chiar și faptul că aceasta este o experiență solitară, le poți găși pe Unibet Casino, unde poți fi în acțiune în mod continuu. Fiecare dintre ele vine cu o nouă poveste și diverse bonusuri.

Istoria sloturilor online datează din 1994, când statul Antigua și Barbuda a semnat un acord de liber schimb pentru activitățile comerciale din regiunea Caraibelor. Acest document a permis companiilor din întreaga lume să deschidă cazinouri online în mod legal. Primul cazinou online a fost deschis în 1995. Pentru a oferi jucătorilor sprijin tehnic, în anul 1996 a fost creată o faimoasă comisie, Kahnawake Gaming Commission, iar de atunci, mulți au apelat la varianta online a acestor jocuri.

Automatele cu sloturi de astăzi sunt foarte diferite de cele originale. Acestea sunt formate din peste 1200 de componente individuale, alcătuite de peste 300 de persoane, de la proiectare până la fabricarea și asamblarea componentelor respective. Părțile implicate includ acum elemente pe care Charles Fey nici măcar nu le-ar recunoaște, precum validatorul de facturi, software-ul generator de numere aleatorii sau touchscreen-ul.

 

Învârte și rotește ca să ajungi la cireașa de pe tort © Pexels photo 414579© Pexels Photo

Puține persoane știu că țara care are cele mai multe slot machines este Japonia, ceea ce înseamnă că ele reprezintă unul dintre obiceiurile sociale ale  acestui popor. Numărul ajunge undeva la aproximativ 5 milioane și ținând cont de faptul că populația țării reprezintă aproximativ o treime din cea a Statelor Unite, numărul de automate per persoană este considerabil mai mare. Pentru fiecare 27 de persoane din Japonia, se găsește un automat. În Statele Unite, în schimb, unul este pentru fiecare 350 de persoane.

Ai putea fi de părere că subiectul sloturilor este ceva relativ simplu, dar realitatea este că acestea sunt un fenomen fascinant. Natura acestor jocuri pare să fie semnificativ diferită de a altor jocuri. Fie că ai intrat sau nu până acum în lumea lor, îți poți da seama că au ceva care atrag, având în vedere că există de mai mult de un secol.

Leave a reply (we review all comments)