Cum aleg un vin bun? Curs online

curs-cum-aleg-un-vin-bun-curs online

Avem cea mai bună idee de cadou de Paște pentru tine sau prietenii tăi. Fundația Calea Victoriei organizează online, din 25 aprilie, cursul Cum aleg un vin bun?. Cursul e susținut de Roxana Nicolaescu, somelier și lector cu experiență, apreciat de sute de oameni care au participat până acum la atelierele ei.

Cele trei întâlniri online, live, interactive oferă o mulțime de scurtături şi idei despre cum alegem un vin bun, oriunde am fi în această lume. Un voucher la acest curs poate fi un minunat cadou de Paște.

Întâlnirile au loc sâmbătă după-amiază, din 25 aprilie, de la ora 17.00.

Descoperi cum poți descifra universul complicat al vinurilor, cum se degustă profesionist un vin, dar și cum să alegi inspirat o astfel de băutură pentru diferite ocazii sociale.

Iată despre ce vom povesti:

1. Introducere în lumea vinurilor: istorie, geografie, cultură. Momente importante din istoria lumii vinului. Unde se cultivă viţa-de-vie şi noţiuni de viticultură – pentru că un vin bun se naşte într-o vie sănătoasă. Strugurele – de la fructul viţei-de-vie până la licoarea minunată din pahar. Câte tipuri de vin sunt şi cum le clasificăm.

Cum se face vinul alb, roz sau roşu. Cum degustăm – cadrul în care se face degustarea, ce pahare folosim, temperatura optimă de servire a unui vin. Văzul, mirosul, gustul – simţurile ne învaţă cum să înţelegem un vin. Cum să deguşti un vin ca un profesionist.

2. Soiuri şi apelaţiuni. Trecem în revistă cele mai celebre soiuri de struguri pentru vin alb şi roşu (implicit rosé-uri). Vorbim despre cele mai celebre apelaţiuni pentru soiurile de struguri discutate. Vinuri speciale – spumante, vinuri dulci, vinuri fortifiate – din ce struguri se fac, cum se fac şi de ce ar trebui să nu le excludem din viaţa noastră.

Cum descifrăm etichetele de vin. Cum alegem vinul potrivit pentru mâncare – asortare vin-mâncare în diverse situaţii din viaţă.

3. Vinurile organice, biodinamice şi naturale. Cât ar trebui să plătim pentru un vin bun sau despre maximul de plăcere la cele mai rezonabile preţuri. Cum alegem un vin într-un restaurant, ce vinuri alegem la petreceri, întâlniri romantice sau pentru un serial de pe Netflix.

Care sunt defectele vinurilor. Încercări de a răspunde la nemuritoarea întrebare: un vin bun este vinul care îmi place mie, sau vinul apreciat de experţi?

Taxa de participare pentru întregul curs este de 150 de lei. Ca să participi, intră pe site, pe pagina cursului, și accesează butonul „Înscrie-te”. Plata poate fi făcută direct de pe site, prin transfer bancar sau cu cardul. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, lasă un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.