Curs online – Cum să îţi îmbunătăţeşti stima de sine?

curs online, dezvoltare personala, incredere in sine, stima de sine

De obicei confundată cu încrederea în sine, stima de sine este de fapt o componentă a personalităţii mult mai profundă decât ne imaginăm şi decât se vorbeşte. Din 14 aprilie, de la 19.00, Fundația Calea Victoriei organizează online atelierul Cum să îţi îmbunătăţeşti stima de sine?, cu psihologul Alice Cornea.

Stima de sine se construieşte încă din primii ani de viaţă, iar în funcţie de context, experienţe, relaţia cu părinţii şi cu mediul de învăţare, stima de sine poate să fie mai mult sau mai puţin înaltă, dar şi stabilă sau instabilă.

Vestea bună este că „Nimic nu este definitiv”, aşa că stima de sine poate fi îmbunătăţită, crescută şi/sau stabilizată, indiferent de momentul în care te afli.

La atelier vom clarifica care sunt componentele stimei de sine şi ce ai de făcut pentru a le îmbunătăţi. Vei avea ocazia să lucrezi practic pentru fiecare sector relevant al vieţii tale.

Atelierul se va desfăşura pe parcursul a cinci şedinţe, cu o durată de două ore fiecare.

1. Prima arie din viaţa ta în care este foarte vizibil nivelul actual al stimei tale de sine este Cariera. Vom aborda acest sector din viaţa ta din perspectiva satisfacţiei tale din acest moment şi a locului/nivelului din carieră în care vrei să ajungi. Lucrând practic, pornind de la situaţiile tale din viaţa profesională, vei putea deja să aplici, încă de la finalul sesiunii, răspunsurile pe care le-ai aflat în cadrul grupului.

Vom face o evaluare a nivelului actual al stimei tale de sine şi vei putea să îţi stabileşti un obiectiv cu privire la ceea ce îţi doreşti să îmbunătăţeşti. Pe parcursul următoarelor întâlniri vei începe să lucrezi la îndeplinirea acestui obiectiv, lucrând atât individual, cât şi prin exerciţii de grup.

2. Al doilea sector pe care îl vom aborda din perspectiva nivelului actual al stimei tale de sine este legat de Finanţe. Folosind materiale de lucru individual şi de grup, exerciţii de conştientizare şi reflecţie, vei reuşi să îţi identifici blocajele şi convingerile limitative care te-au sabotat de-a lungul timpului. În cadrul sesiunii le vom dezactiva şi înlocui cu unele productive, care să te servească. Poţi continua să lucrezi intenţionat şi între sesiuni astfel încât să întăreşti noua credinţă „plantată”.

3. Sănătatea fizică şi emoţională e o temă foarte importantă pentru mulţi din noi. Stima de sine este cea care te ţine la un anumit nivel de Sănătate indiferent că eşti conştient sau nu de asta. Ne vom ocupa să identificăm practicile sănătoase şi productive pentru corpul tău fizic şi emoţional, la fel cum vom începe înlocuirea acelor obiceiuri care nu te ajută cu unele mult mai valoroase, care îţi îmbunătăţesc sănătatea din interior.

4. Unul dintre sectoarele vieţii despre care vorbim foarte des în ultima vreme este cel al Relaţiilor. Fie că vorbim despre relaţii de familie, fie despre cele de prietenie sau romantice, relaţiile sunt şi ele influenţate de nivelul stimei de sine. Dacă ai vrut să faci schimbări la acest capitol şi totuşi observi că nimic nu s-a schimbat practic în viaţa ta, atunci este cazul să îmbunătăţeşti nivelul stimei de Sine.

Vom vorbi şi vom face exerciţii în direcţia redefinirii aşteptărilor pe care le avem asupra celorlalte persoane semnificative din viaţa noastră. Schimbarea relaţiilor începe cu tine, nu din perspectiva „renunţării”, ci a „redefinirii” atitudinii tale faţă de cei cu care îţi petreci timpul şi viaţa.

5. Împreună vom face o revizuire a nivelului actual al stimei de sine, după primele 4 întâlniri de curs, astfel încât să evaluăm îndeplinirea obiectivului stabilit la început. Îţi vei putea observa schimbările de percepţie, înţelegere, precum şi feedback-ul pe care ţi-l oferă oamenii din jur de îndată ce observă schimbări în felul tău de a fi.

Ca să participi la curs, înscrie-te pe contact@victoriei.ro și achită taxa de participare sau intră pe pagina cursului și apasă butonul „înscrie-te”, ca să faci plata direct de pe site.

Leave a reply (we review all comments)