Ce faci cu timpul tău? Învață de la Neagu Djuvara, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare

La Fundația Calea Victoriei credem în oportunitatea din spatele fiecărui moment de criză. Nu ne oprim din învățat, ne păstrăm mintea trează, așa că nu ne plictisim niciodată. Te susținem în dragostea ta de cultură și frumos și menținem vie flacăra curiozității.

Am pregătit pentru tine trei propuneri ca să-ți petreci isteț timpul liber cu folos, chiar dacă stai în casă. Sunt trei propuneri complet GRATUITE și vin din cei 12 ani de evenimente culturale organizate de Fundația Calea Victoriei.

Cum am trăit secolul XX, cu Neagu Djuvara – În 2008 istoricul Neagu Djuvara a fost cel care a susținut primul curs al Fundația Calea Victoriei:  „Cum am trăit secolul XX”. S-a întâmplat într-un apartament interbelic din București, la etajul 5 al unei clădiri de pe Calea Victoriei. Vă oferim gratuit filmările ședințelor acestui curs, ca să vă puteți bucura de poveștile savuroase ale conului Neagu și să-l revedeți pe extraordinarului istoric.

O scurtă istorie a Relaţiilor Umane, cu Vintilă Mihăilescu – În mai 2018, profesorul Vintilă Mihăilescu a ținut la Fundația Calea Victoriei cursul de antropologie „O scurtă istorie a Relațiilor Umane”. Vă invităm să urmăriți înregistrarea celor trei întâlniri pline de tâlc și de umorul inconfundabil ale iubitului profesor; cuvintele lui parcă sunt acum mai necesare ca niciodată.

„Pentru ce mergem la Operă”, de Tiberiu Soare, în lectura actriței Antonia Din – Conferințele susținute de către dirijorul Tiberiu Soare în 2012 – 2013, despre opere celebre, s-au transformat în frumosul volum „Pentru ce mergem la Operă”. Cartea are douăsprezece capitole, fiecare despre câte o operă de referință pentru acest gen muzical: Nunta lui Figaro, Carmen, Madama Butterfly, Bărbierul din Sevilla, Olandezul Zburător etc. Acum ai ocazia să asculți aceste capitole citite fermecător de actrița Antonia Din și să călătorești în universul muzical al cărții.

Toate aceste comori culturale sunt încărcate treptat pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Fundației Calea Victoriei.

Leave a reply (we review all comments)