Atelier online de Scenaristică – Cum se scrie un film

curs online scenaristica

Sigur ai auzit-o pe-asta: „Viața mea ar putea fi subiect de film!”. Și poate că ai gândit-o și tu. E normal, fiecare dintre noi are cel puțin o poveste care ar merita spusă. Nu toți știm însă cum să transpunem o poveste în imagini. Chiar așa, te-ai întrebat vreodată cum se scrie un film? Ai ocazia să afli răspunsul, ba chiar să experimentezi așa ceva, la Atelierul online de Scenaristică pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 13 aprilie.

Atelierul este deschis iubitorilor de cinema și celor care doresc să se familiarizeze cu domeniul scenaristicii. Participanții învață să scrie un scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet.

Afli noţiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă și te familiarizezi cu instrumentele prin care un scenarist reuşeşte să-şi ducă la îndeplinire intenţiile.

Împreună cu lectorul – Vlad Trandafir, regizor și scenarist – analizezi secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală. Vei fi îndrumat şi vei primi feedback-ul necesar ca să treci prin toate etapele necesare scrierii unui scenariu de scurtmetraj – de la idee la redactarea finală.

Uite ce vei face la cele 6 întâlniri ale atelierului de scenaristică:

1. Noţiuni introductive. Elemente constitutive

2. Structura poveştii în şapte paşi. Studii de caz. Aplicaţii

3. Principiul antagonismului. Idee principală şi contraidee. Studii de caz. Aplicaţii

4. Tipuri de personaje. Studii de caz. Aplicaţii

5. Reguli de compoziţie. Observaţii, dificultăţi, soluţii. Studii de caz. Aplicaţii

6. Exerciţiu de improvizaţie – imaginarea planului unui viitor scenariu de film

Ca să participi, înscrie-te pe contact@victoriei.ro și achită taxa de participare. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail un link unde poți urmări cursul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.