Vernisaj Kristin Wenzel | The Near and the Elsewhere @ Suprainfinit Gallery

  • by
BTLT: Vernisaj Kristin Wenzel | The Near and the Elsewhere @ Suprainfinit Gallery

BTLT (Been There Liked That): Vernisaj Kristin Wenzel | The Near and the Elsewhere @ Suprainfinit Gallery

La începutul lunii Martie, am avut plăcerea de a vizita Suprainfinit Gallery. Pe strada Mântuleasa, la nr. 22, avea loc vernisajul primei expoziții solo a artistei Kristin Wenzel. Expoziția este intitulată The Near and the Elsewhere. Spațiul galeriei a fost transformat, modelat să semene cu un bazin de înot, care aduce în prim-plan noi moduri de a conviețui și percepe un spațiu pierdut în timp.  Piesa centrală  a expoziției este fântâna. Acest element strâns legat de ideea de comunitate face parte din infrastructura spațiului public. Lucrările expuse sunt alcătuite din ceramică, lemn, oțel, nichel, vopsea și apă.

As the modernist utopia fails under the artists eyes as well as the others’, the artist works with that failure in seeking to analyse and preserve it so that it might in turn  be converted into other states of beings and beginnings. (…) Kristin’s involvement and works always balance between ‘the near’ and ‘the elsewhere’, the familiar and the non-familiar, the present and the past.

Cristina Vasilescu

Kristin Wenzel provine din orașul Gotha din Germania de est. Ea trăiește și lucrează în București și Gotha. În 2013, Kristin a obținut un MA (master în arte) de la universitatea Kunstakademie Dusseldorf. Lucrările sale recente (instalații, sculpturi și intervenții) imaginează moduri de a relaționa cu spațiul public. În 2018 împreună cu artiștii Vlad Brăteanu, Alice Gancevici și Remus Pușcariu, Kristin Wenzel a co-fondat Template, o inițiativă artistică și proiect de expoziții în București.

Suprainfinit Gallery a fost înființată în 2015 de către Suzana Vasilescu. În prezent, expozițiile sunt co-regizate de curatoarea independentă Cristina Vasilescu.

Been there liked that feeder reviews icon

Foto: Petre Ghiocel (VJ VLC) / © feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)