BTLT: Descoperă un nou mural în București realizat de IRLO și KERO

2020 Irlo & Kero NOM crew mural Bucharest

BTLT (Been There Liked That): Descoperă un nou mural în București realizat de IRLO și KERO

 

Poate ai sesizat că de multe ori viața în București și în România te pune în fața unor lucruri cu care nu ești de acord. Alte ori se întâmplă ca autoritățile să nu își îndeplinească atribuțile și să ne servească niște povești greu de admis, de adormit copii. Așa este și în cazul defrișărilor. An de an, România rămâne fără spații verzi și fără păduri, ceea ce este îngrijorător, gândindu-te că locuim în una dintre cele mai poluate țări din EU.

Mișcările alternative independente, precum street art și graffiti, au avut de multe ori rolul de a aduce subiecte relevante în atenția oamenilor, expunând mesaje puternice în spațiul public.

Irlo și Kero, doi dintre pionierii scenei locale de street art și graffiti, au lucrat câteva zile de dimineața până seară pentru a realiza un nou mural, de mari dimensiuni. Imaginea este compusă dintr-o serie de citate culturale (domnișoara pogany) mixate într-un mod suprarealist cu situații și probleme din viața contemporană ilustrate prin analogii cu fragmente din folclorul local și internațional (albă ca zăpada și cei 7 pitici, frumoasa adormită, făt frumos).

“Frumoasa adormită din grădina maicii domnului e evident România prădată de proprii ei oameni care o vând bucată cu bucată marilor corporații exploatatoare. Poate pădurarul ar reprezenta un posibil prinț, făt frumos care să o trezească din adormirea în care zace. Dar prințul pădurar primește un glonț, în loc de o decorare. Are o mică găurică în zona inimii.” – IRLO

Cele două galerii de fotografii realizate de OCU și Petre Fall, surprind o parte din procesul de lucru al celor doi artiști cât și lucrarea finală.

Te invităm să accesezi harta Un-hidden street art in Romania, care în prezintă mai bine de 200 de intervenții artistice în spațiul public, unde vei descoperi și adresa noului mural realizat de membrii crew-ului NOM, Irlo și Kero.

 

În cartea Un-hidden Street Art in Romania poți găsi o o selecție de de lucrări murale realizate de Irlo și Kero în ultimii ani. Poți achiziționa cartea din shop-ul online feeder.ro sau de la unul dintre locurile pe care le poți găsi aici: LIST: 11 places where you can buy or browse the Un-hidden Street Art in Romania book

____

Text: Cristina Popa (random), Andrei Racovițan (ubic) / © feeder.ro
Foto: Petre Ghiocel (VJ VLC) / © feeder.ro

____

 

Vizitează pagina proiectului Un-hidden Romania pentru a fi la curent cu noile activități programate.

Un-hidden Street Art in Romania

Leave a reply (we review all comments)