BTLT: Ambientwaves #05 @ Kuma Bar

BTLT Ambientwaves 05 @ Kuma Bar

BTLT (Been There Liked That): Ambientwaves #05 @ Kuma Bar

Vineri 28 Februarie a avut loc la Kuma Bar a cincea ediție a seriei de evenimente Ambientwaves dedicate muzicii electronice downtempo, organizate de netlabel-ul autohton Soundsphere în colaborare cu vesela echipă a locației, feeder.ro și Infinite People. Așa cum ne-am obișnuit de la edițiile anterioare, showcase-ul include o selecție de piese ambient, drone, psychedelic, trip-hop, IDM printre care se regăsesc atât producții proprii ale celor din spatele pupitrului cât și fragmente din piese lansate la netlabel de-a lungul timpului. Pe line-up au fost prezenți Andrei Barbu aka Atouck, curatorul platformei Soundsphere, Miron Ghiu aka mir.ON, jumătate a dou-ului Nava Spațială și Claudiu Ilariean aka Sergent Noise, sunetist, producător și selector eclectic de muzici bune.

Aflat în imediata apropiere a Pieței C.A. Rosetti din București, pe strada Coltei 50, Kuma Bar este un loc alternativ și foarte primitor, deschis recent și aflat în continuă dezvoltare. Zona barului, unde poți găsi de la cafea sau limonadă la bere rece și cocktailuri interesante este numai potrivită pentru oameni care vor să-și savureze băuturile la masă cât și pentru cei care vor să petreacă intens și să danseze. În partea din spate se află o terasă, de care cu siguranță se vor bucura mulți în zilele călduroase.

Iată câteva fotografii surprinse de Petre Fall în timpul evenimentului de vineri:

Startul s-a dat în jurul orei 21:30 cu Miron făcând o introducere amplă construită cu diferite tonuri reverberate în drone melodice și ambientale. Pe măsură ce sunetul se așeza ușor în transe lungi experimentale și psihedelice, atmosfera a început să devină din ce în ce mai animată și piese precum “Thomas Park – Cold Python Dub 8” și “Michi – Acoperișul Lumii” și-au făcut simțită prezența. Tempo-ul a început să urce o dată cu selecția trip-hop, IDM și krautrock a lui Claudiu care a inclus artiști ca Dead Can Dance, Twinkranes, Mogwai și Tricky ca după miezul nopții Atouck să aranjeze în boxe beat-uri proeminente, old-school dar și ritmuri glitchuite, breaks sau downtempo clasice.

Până în data de 27 Martie când va avea loc următoarea ediție Ambientwaves la Kuma Bar, puteți urmării mai îndeaproape proiectul Soundsphere pe pagina lor de Facebook sau Youtube și puteți downloada release-urile lor de pe Bandcamp.

 

Află despre cele mai noi event-uri vizitând calendarul feeder și explorează mai multe articole din rubrica BTLT (Been There Liked That) aici. ✨

 

Text: feeder.ro
Foto: Petre Ghiocel (VJ VLC) / © feeder.ro

Been there liked that feeder reviews icon

1 thought on “BTLT: Ambientwaves #05 @ Kuma Bar”

  1. Pingback: t.quoise - life in reverse [soundsphere] • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)