ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI

  • by
ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI

𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘡𝘪𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘈𝘳𝘵𝘪𝘴̦𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘐𝘯𝘥𝘦𝘱𝘦𝘯𝘥𝘦𝘯𝘵̦𝘪
𝗔𝗦𝗧𝗔̆𝗭𝗜 𝗠𝗔𝗜 𝗕𝗜𝗡𝗘 𝗡𝗨 𝗠-𝗔𝗦̦ 𝗙𝗜 𝗜̂𝗡𝗧𝗔̂𝗟𝗡𝗜𝗧 𝗖𝗨 𝗠𝗜𝗡𝗘 𝗜̂𝗡𝗦𝗔̆𝗠𝗜
Rezervări: 0756 021 106

Ascunzi niște biletele în buzunarele de pantaloni destinați ‘loturilor pentru export’ și uite cum îti rătăcesti viata prin tramvaie care te duc la interogatorii interminabile…

«La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și la 10 ani de când Hertei Müller i s-a decernat Premiul Nobel, textul își păstrează actualitatea surprinzător. Dramatizarea Simonei Măicănescu vorbește mai mult decât un roman – concentrează într-o picătură de apă dură toate învolburările prozei laureatei Nobel exprimate cu talent pe măsură. Un spectacol care încă stă cu tine după ce ai părăsit sala». Scrie Carmen Firan după premiera mondială de la New York care a avut în loc mai 2019.

„ASTAZI MAI BINE NU M-AȘ FI INTALNIT CU MINE INSAMI„ vorbește despre fiecare dintre noi, captivi în propria noastră oglindă ca într-un zig-zag obsesiv al minții umane încercată de vreme și de vremuri. Este un cuțit subtil, neiertător care ne sfredelește abisurile. Al meu, s-a răsturnat, de ceva vreme, către cer și mi-a adus curajul de a mă ține iarăși dreaptă pe o scenă. Și-acolo, prin fiecare vorbă rostită, voi saluta cu respect orice femeie din lume care a știut să spună NU umilinței, trădării, nimicniciei. Voi îngâna puterea lor de a supraviețui sau de a muri demn. Pentru că în groapa cu lei n-au fost niciodată singure – au rezistat și au sperat datorită iubitului, a prietenei mereu alături, sau doar a unei rândunele ce țipă din înaltul cerului: astăzi începe o nouă zi!»

(SIMONA MĂICĂNESCU)

Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi

Hope I Wouldn’t Meet Myself Today

Aujourd’hui j’aurais aimé ne pas me rencontrer

adaptare după romanul omonim al Hertei Müller :

Heute wär ich mir lieber nicht begegnet

Adaptare și interpretare: SIMONA MĂICĂNESCU

Scenografie: DOINA LEVINTZA

Mișcare scenică: SILVIA CĂLIN

Light design /video: RADU BARBU

Sound design: POMPILIUS ONOFREI

Coordonator proiect: IONUȚ CORPACI

Cu sprijinul: SANDA MANU, LARS NOREN, CĂTĂLIN NAUM

https://www.facebook.com/events/230312357980149/

Leave a reply (we review all comments)