Qreator by IQOS – „The place to be” pentru creativitatea artistică

Qreator by IQOS – „The place to be” pentru creativitatea artistică

Sursa: Qreator by IQOS

Qreator by IQOS – „The place to be” pentru creativitatea artistică

Qreator by IQOS susține şi facilitează și în 2020, la fel ca în 2019, creativitatea din zona culturală bucureșteană.

De-acum celebra adresă Aviatorilor 8A este spațiu de expoziții, dar și de lucru, hub, atelier al artelor, de fapt, locul de unde se dă ora exactă a creativității artistice din Capitală. Oră exactă compusă din clipele de grație ale unor minți deschise, ale creatorilor și ale creativilor, care funcționează aici ca un browser cu multe tab-uri deschise, în același timp, la viteză maximă.

Artgitators, expoziție care agită tradiționalul, by Eglantina von Becheru, noiembrie 2019 / Qreator by IQOS – „The place to be” pentru creativitatea artistică

Artgitators, expoziție care agită tradiționalul, by Eglantina von Becheru, noiembrie 2019

În 2019, Qreator a avut 38.790 de vizitatori și a găzduit 327 de evenimente, lucru care arată că interesul publicului pentru artă creşte tot mai mult.

Best of 2019 la Qreator

Anul trecut, artiștii și creatorii care au fost la Qreator au transformat fiecare eveniment într-un performance memorabil. Astfel, expoziția Baugasm Solo Show a reunit posterele și instalațiile multimedia create de artistul vizual Vasjen Katro aka Baugasm. Acesta a fost prezent la vernisaj, astfel că destui fani norocoși au plecat cu autograful lui Baugasm pe un poster. Unzip, un eveniment care a reprezentat o premieră pe țară, l-a adus pe Alex Chinneck, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali la nivel mondial, cu o instalație creată special pentru publicul din România, parte a conceptului Unzip Your World.

„(…) cred că cel mai important e ca oamenii să vadă operele noastre acolo unde le-am gândit noi să fie, să interacționeze cu ele, să aibă parte de întreaga experiență, iar ecranul nu-ți poate oferi așa ceva. Nu este doar o experiență vizuală, este una fizică, și, cumva, este și o datorie (…) de a încuraja oamenii să iasă din case și să fie o parte din comunitate în jurul acestor opere de artă, să fie împreună.” – Alex Chinneck, într-un interviu pentru Qreator.ro

 

Unzip your Mind, expoziție a sculptorului britanic Alex Chinneck, august 2019

Spotlight – Festivalul Luminilor din București a transformat clădirea în scenă deschisă de către cei de la Les Ateliers Nomad care au realizat proiecții cu ajutorul unei instalații de video-mapping pe clădire. Iar pe parcursul Nopții Muzeelor, au fost animate 31 de lucrări ale unor pictori celebri, de la Ștefan Luchian la Nicolae Tonitza, evenimentul Romanian Living Paintings transformând tablourile în opere vii.

Romanian Living Paintings, parte din circuitul Noaptea Muzeelor București, Qreator 2019

Romanian Living Paintings, parte din circuitul Noaptea Muzeelor București, Qreator 2019

2020 la Qreator

În 2020, Qreator by IQOS este deschis celor care cred în puterea creativității, celor care doresc să-și ducă la bun sfârșit ideile și proiectele în care investesc.

Anul acesta, artiștii din domenii precum design vestimentar, de accesorii și obiect, design & tech au fost invitați să își înscrie ideile online în competiția Call for Artists, iar 12 dintre ei vor avea propriile lor colecții.

Printre evenimentele curatoriate de celebritățile Institutului Qreator va figura și o piesă de teatru creată special pentru Qreator by IQOS și care va fi pusă în scenă în acest spațiu de către Lia Bugnar, ca regizor, și Marius Manole, ca actor.

Art Out Loud, performance Zoli TOTH și picturi Alexandra Vulpe - Frânturi de Vise, Qreator 2019

Art Out Loud, performance Zoli TOTH și picturi Alexandra Vulpe – Frânturi de Vise, Qreator 2019.

Statutul de partener creativ al TEDxBucharest vine cu mai multe evenimente din seria celebrelor conferințe: TEDxWomen of Now, TEDxOpen Skies. Open Minds, TEDxBucharest. Creativitatea va fi, din nou, în centrul atenției prin happening-uri prilejuite de parteneriate deja tradiționale cu Spotlight – Festivalul Luminilor, Noaptea Albă a Muzeelor și Noaptea Albă a Galeriilor. Dar startul va fi dat de evenimentele dedicate lui Constantin Brâncuși în a doua jumătate a lunii februarie. Această vilă interbelică splendid restaurată în care a locuit Mihail Oromolu, guvernator al Băncii Naționale în perioada interbelică, este locul perfect în care să îl omagiem pe marele sculptor.

În concluzie, și în 2020, Qreator by IQOS își continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira și a influența modul în care vedem creativitatea. Dar, pe lângă aceasta, Qreator by IQOS este și un suporter al viziunii Philip Morris despre un viitor fără fum.

„Toate evenimentele organizate sau găzduite de Qreator by IQOS sunt acțiuni concrete, „cărămizi” care contribuie la viziunea unui viitor fără fum a companiei Philip Morris, și putem spune că Qreator by IQOS este mai mult decât o clădire, este „Ambasada Schimbării” către un viitor mai bun.” – Bogdan Jurge, Senior Communication Manager, Philip Morris Romania.

1 thought on “Qreator by IQOS – „The place to be” pentru creativitatea artistică”

  1. Pingback: IQOS lansează un nou dispozitiv în ediție limitată, IQOS 3 DUO Frosted Red • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)