Dragi cititori și prieteni, avem o mare problemă și nevoie de ajutorul vostru.
La ultimele trei expoziții Un-hidden Romania, au dispărut o parte dintre exponate.
Romanian Design Week 2019: cineva a luat lacătul realizat și pictat manual de KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu ochii închiși)
Lansarea cărții Un-hidden Street Art in Romania: a dispărut unul dintre exemplarele semnate de artșitii: ERPS, CoonOne, Lucian Hrisav, VVander Butch, Pisica Pătrată, Robert Obert, John Dot S, Maria Bălan , Skinny Bunny, ILUC, iZZY iZVNE, Graffo, Jabra22
Miercuri ne-am bucurat să ne revedem, însă cineva a considerat oportun să ia încă una dintre cărțile Un-hidden Street Art in Romania semnate de artiști, cât și matrița “Forest Spirit” cu care Maria Bălan a realizat linogravura aplicată pe cărămidă.
Haideți să încercăm cumva să diminuăm aceste tentative și eventual să recuperăm obiectele pentru a putea fi expuse, vizibile și accesibile unui public interesat. Destul de amuzant ar fi ca persoana în cauză să considere că a făcut o glumă și că nu a dăunat foarte tare plecând cu un lucru în plus de la o expoziție, însă pentru noi înseamnă o serie de pierderi pe care nu le mai putem acoperi. În curând nu vom mai avea ce să expunem, așa că vă cerem ajutorul.
Ne-am bucura mult să reușim să recuperăm lucrările pe cale amiabilă. Altfel, știind că este o comunitate mică, în care ne cam știm între noi, mai devreme sau mai târziu vom afla responsabilii, vom recupera lucrările și vom face public tot demersul.
Prin urmare avem rugămintea să ne spuneți dacă vedeți aceste obiecte oriunde altundeva decât în expozița Un-hidden Romania, unde ar trebui să le fie locul.
P.S. – Anul trecut, au dispărut 14 dintre cele 16 lucrări artistice stradale realizate manual și amplasate de J.Ace în București cât și imaginile care completau lucrarea lui Pisica Pătrată de pe fațada Teatrului de vară Capitol. Fiind expuse în spațiul public, ne-am gândit mai mult la efemeritatea caracteristică street art-ului, însă acum, după 3 expoziții consecutive în care s-a repetat acest incident, ne vedem nevoiți să schimbăm cu totul abordarea și să investigăm cine sunt acei takers care știrbesc și devalorizează contribuțiile generoase ale comunității de artiști, în detrimentul acestora și al publicului, cu scopul meschin de a se bucura doar ei, într-un cadrul privat, de lucrări.
Text: Cristina Popa (random) & Andrei Racovițan (ubic)
Pingback: Pisica Pătrată street art intervention has been removed • feeder.ro