Vinuri românești – Atelier cu degustare

Vinuri românești – Atelier cu degustare

Vinuri românești – Atelier cu degustare

Vrei să alegi un vin românesc bun pentru masa de Crăciun sau pentru un cadou special? Ești pe mâini bune. Vino pe 7 decembrie, la 11.00, la Fundația Calea Victoriei și participă la Vinuri românești – Atelier cu degustare.

Somelierul Roxana Nicolaescu îți vorbește despre vinuri pe care le găsești cel mai uşor și mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. După ce treci pe la atelierul ei, te vei hotărî mai ușor și vei face alegeri mai bune data viitoare când vei cumpăra o sticlă cu vin.

Vei face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României, a soiurilor autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc. Va urma imediat o lejeră și inofensivă trecere prin perioada comunistă, până la lumea contemporană a vinului românesc.

Ce și cum se cultivă în România? Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone? Ce zone viticole cu potențial avem? Care sunt poveștile de succes ale cramelor din România? Ce vinuri de top avem?

Cum asociem vinurile românești cu preparate culinare internaționale și preparate tradiționale românești? Da, va fi timp să afli răspunsul la fiecare dintre aceste întrebări. Mai mult, vei degusta vinuri albe, rosé și roșii, seci, dulci și spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convențională.

Atelierul e sâmbătă, 7 decembrie, ora 11.00, are două ore și jumătate și are loc la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1. Înscrie-te pe contact@victoriei.ro, dacă vrei să vii și nu uita să plătești taxa de participare: 220 de lei, ca să-ți rezervi locul.

Leave a reply (we review all comments)