Istoria Franței povestită Julietei, un eveniment cu G. Filitti

istoria frantei

Fundația Calea Victoriei vă invită la evenimentul Istoria Franței povestită Julietei, o nouă întâlnire cu istoricul Georgeta Filitti, sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11. De această dată veți descoperi câteva momente interesante din istoria Franței, prin intermediul unei cărți inedite, traduse de istoricul nostru.

Istoricul Georgeta Filitti propune această carte savuroasă, adresată publicului de toate vârstele, care seduce și introduce cititorul în palpitanta istorie a Franței, printr-un artificiu simpatic și foarte eficient: momente din istorie prezentate sub forma unor povești spuse unei tinere curioase.

Autorul, Jean Duché, jurnalist din secolul trecut, este un povestitor atipic, care nu aparține tagmei istoricilor și care a șterpelit senin informații din cronici, sinteze savante ori din tradiția orală.

Rezultatul? O fermecătoare poveste ce îi cucerește și pe neiubitorii declaraţi ai acestei științe, despre care lumea spune că, dacă n-o cunoști, riști s-o repeți. Mentorul acestor pagini este Cronos – zeul Timpului – și ne însoțește prin Galia, apoi prin Franța regală, imperială, republicană, vreme de 2000 de ani. Ca într-un film plin de neprevăzut, amintind pe alocuri de isprăvile lui Asterix și Obelix, prin fața ochilor Julietei, și acum și ai noștri, se perindă 20 de secole din viața Hexagonului. La sfârșit, vă veți gândi că tiparul ar putea fi folosit și pentru meleagurile carpatine. Condiția? Autorul să nu fie istoric, ci un scriitor neinhibat.

Toți participanții care achită taxa pentru eveniment vor primi cartea recent publicată la editura Libris.

Evenimentul are loc la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro, taxa de participare este de 60 de lei.

Leave a reply (we review all comments)