Game of Artists: întrecerile artistice încep la Qreator

Game of Artists: întrecerile artistice încep la Qreator

Game of Artists: întrecerile artistice încep la Qreator

12 premii. 12 colecții de designer. 12 idei care vor schimba lumea în care trăim. Qreator, Home of Creativity, dă startul unei noi competiții pentru creativi. Nu vorbim, însă, de orice fel de întrecere: Call for Artists – care își propune să-i descopere în următoarele luni pe cei mai pasionați designeri & artiști care să imagineze piese uimitoare – de la haine și accesorii la obiecte decorative.

Așadar, designeri & artiști, pregătiți-vă temeinic: încep cele mai interesante jocuri ale creativității! Call for Artists își propune să democratizeze creativitatea, investind în comunitățile creative locale. Astfel, timp de un an, 12 artiști români emergenți vor realiza, în fiecare lună, în colaborare cu Qreator, câte o serie Qollection. Această colecție, realizată după ideea și designul participantului la concurs, va fi transpusă în formă fizică de către Qreator, va fi disponibilă, în ediție limitată, timp de o lună, în spațiul din Piața Victoriei, iar designerul va primi și un premiu de 1.000 de euro.

Începeți pregătirea prin a vă verifica temeinic portofoliul creativ: acesta trebuie să includă o idee ieșită din comun, pe care n-ați reușit încă să o puneți în practică, dar pe care ați planificat-o până la cel mai mic amănunt, și integreaz-o în oricare dintre cele 4 teme principale (design vestimentar, design de accesorii, design de obiect, design&tech). Adăugați arsenalului creativ și un accent personal, astfel încât să bifați una dintre cele patru teme principale ale competiției: Resisting Fast Fashion (redefinește moda cu o idee all season), Back to The Future (reinventează un obiect de ieri cu un filtru de mâine și inspiră-te de casa Qreator, o casă cu istorie adusă direct în viitor), Multi Sense-Design (provoacă toate simțurile prin obiectul sau experiența ta), Solve a Problem (schimbă lumea cu o creație care contează). Învățați din experiențele trecutului – pe www.qreator.ro se găsesc colecțiile designerilor autohtoni care, în perioada 2018 – 2019, au oferit oamenilor piese unice, în ediție limitată. Trimiteți un mesager care să vă susțină proiectul creativ – a se citi un prototip pentru colecția pe care vreți să o realizați. Organizați-vă cu mare atenție la detalii și fiți atenți la cum i-ați putea cuceri pe membrii juriului, designeri & antreprenori.

La ce categorii se poate înscrie designerul? Platforma Call for Artists arată 4 categorii mari și importante: design vestimentar, design de accesorii (bijuterii, genți etc), design de obiect (home & deco, grafică), design & tech (noi tehnologii, noi materiale, AR, code based design etc)

Cum poate participa un designer la concurs? Pe aceeași platformă, Call for Artists, trebuie să înscrie conceptul si numele produsului. Cine se grăbește și se alătură competiției până pe 15 noiembrie poate fi unul dintre cei doi câștigători aleși de juriu pentru edițiile Qollection ale lunilor ianuarie și februarie 2020. Competiția rămâne, însă, deschisă până pe 15 martie 2020, când se vor anunța toți cei 12 câștigători.
Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul participantului și oferă în plus și un premiu de 1.000 euro.

Cine alege finaliștii? Câștigătorii, deciși de juriul format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms) vor fi anunțați în 3 etape. Produsele vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o câte lună.

Ce înseamnă Qreator X Qollection? Qreator susține comunitățile creative locale și devine loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, pana in prezent a inclus piese semnate de artisti locali consacrati – Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria, Zarug, in colectii – capsula, disponibile in editie limitata la Qreator.

Mai multe detalii despre competiție, dar și formularul de înscriere pe www.qreator.ro.

Leave a reply (we review all comments)