Club de Teatru pentru Adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Club de Teatru pentru Adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Club de Teatru pentru Adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Pe locuri, fiți gata, START! Fundația Calea Victoriei caută adolescenți cu personalitate pentru trupa și Clubul de Teatru.

Din 16 noiembrie, trainerul Antonia Din îi provoacă pe liceenii din București să experimenteze viața de actor. În fiecare dimineață de sâmbătă, de la 11.00, îi așteaptă la Clubul de Teatru pentru adolescenți cu jocuri de improvizație, exerciții de dezvoltare personală prin teatru și bună dispoziție.

La clubul de teatru, adolescenții își exprimă liber gândurile, dorințele și temerile prin exerciții care îi ajută să-și conștientizeze emoțiile, să lucreze cu ele și să crească un pas mai mult.

Scopul celor două module ale clubului nu este acela de a forma actori, ci de a crește oameni curajoși, capabili să-și urmeze visurile, dornici să descopere și să își pună întrebări. Primul modul al Clubului (16 noiembrie, 2019 – 22 februarie, 2020) – Introducere în arta actorului are ca punct de plecare jocuri teatrale și de improvizație menite să-l ajute pe cursant să-și dezvolte abilități esențiale: spontaneitate, gândire critică, spirit de echipă, dezinvoltură, coerență în comunicare etc. La finalul întâlnirilor, liceenilor le va fi mai ușor să socializeze și să-și acceseze creativitatea.

Al doilea modul (29 februarie – 30 mai 2020) va avea ca scop punerea în scenă a unei piese. Aleg textul, distribuie rolurile și încep repetițiile! Spectacolul va fi adaptat în așa fel încât să abordeze probleme specifice liceenilor de azi și va fi orientat către găsirea de soluții. Cursul de teatru se încheie cu acest spectacol, la care tinerii actori își vor putea invita prietenii, colegii, părinții. Data spectacolului va fi stabilită pentru o zi de sâmbătă.

Antonia Din, trainerul clubului de teatru, este actriță, absolventă UNATC, secția Arta actorului (licenţă) și Pedagogie teatrală (master). De șase ani ține cursuri de teatru pentru copii și adolescenți, context în care a regizat patru spectacole. Antonia a colaborat cu Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis și Godot Café Teatru. Planul ei este ca, pornind de la acest club, să creeze o trupă de teatru permanentă, cu care să continue să lucreze mai mulți ani la rând.

Taxa de participare pentru ambele module (20 de întâlniri), cu spectacol inclus, este de 1.500 de lei și poate fi achitată în două etape. Întâlnirile clubului de teatru pentru adolescenți au loc săptămânal, sâmbăta, de la 11.00-13.00, cu pauză în vacanțele școlare. Sediul Fundației Calea Victoriei este pe str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, în centrul Bucureștiului, aproape de Romană și Universitate.

Înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro, persoanele care achită taxa de participare integral primesc 10 % reducere.

Leave a reply (we review all comments)