BTLT: TAG YOUR IDEAS x Claudia Brăileanu

  • by
BTLT: TAG YOUR IDEAS x Claudia Brăileanu

BTLT (Been There Liked That): TAG YOUR IDEAS x Claudia Brăileanu

TAG YOUR IDEAS a ajuns la a 3-a ediție. La începutul acestei săptămâni, în Club Control a avut loc vernisajul expoziției TAG YOUR IDEAS x Claudia Brăileanu. Tema expoziției este „Talking about patterns”.

Așa cum ne-am obișnuit de la celelalte ediții, pe peretele-panou din curtea interioară a clubului Control a fost instalată o nouă lucrare.  Curtea este pregătită pentru temperaturi scăzute cu ajutorul unor lumini roșii care generează căldură. Lucrărea este alcătuită din două piese, una din ele fiind un print digital al unei imagini 3D.

În jurul ore 20:00 curatorul expoziției, Eugen Rădescu alături de artista Claudia Brăileanu au introdus lucrarea publicului Clubului Control. Practica artistică a Claudiei Brăileanu include pictură și imagine generată de computer. Prima sa expoziție personală (‘Deviations. Line, Pink…Black Square’) a avut loc în 2017 la Galeria Mobius din București. Trăiește și lucrează în București.

“Lucrările Claudiei Brăileanu vorbesc despre o estetică mecanică, ce are la bază elemente ce vin din structura matematică, aparent inflexibilă, tehnică, plină de semnificații “rigide”. Linia, ca element primordial al tehnologicului, devine subiect și obiect al construcției oricărei imagini; ea este cea care unește două puncte, două stări,” –descrie curatorul Eugen Rădescu lucrarea Claudiei pentru TAG YOUR IDEAS.

TAG YOUR IDEAS este o nouă platformă de comunicare vizuală a orașului, ce completează nevoia de susținere a unui manifest artistic care ne înfrumusețează existența. Lucrarea poate fi văzută în curtea interioară a Clubului Control până pe data de 20 noiembrie. TAG YOUR IDEAS poate fi urmărit pe instagram la adresa https://www.instagram.com/tagyourideas/.

În seara vernisajului am avut plăcerea de a sta de vorbă cu artista Claudia Brăileanu despre modul în care repetiția ne influențează modul de gândire sau despre tehnicile folosite, atat din lumea digitală cât și IRL. După aceea am înregistrat un scurt interviu. Pentru mai multe informații legate de TAG YOUR IDEAS vă recomandăm să vizitați  BTLT: TAG YOUR IDEAS: Robert Băjenaru x CLEVER @ Control Club. În toamna anului 2017 în cadrul Noaptea Alba a Galeriilor am vizitat expoziția  ‘Deviations. Line, Pink…Black Square’ @ Galeria Mobius.

Foto, video: © feeder.roPetre Ghiocel (VJ VLC)
Been there liked that feeder reviews icon

Leave a reply (we review all comments)