Unde îl găsești pe Pisica Pătrată de Noaptea Albă a Galeriilor 2019

Pisica Patrata Imbold

Unde îl găsești pe Pisica Pătrată de Noaptea Albă a Galeriilor 2019

Expoziție personală Pisica Pătrată + PLUS  la Imbold, Galeria (Str. Polonă nr. 40)

„Banda desenată rămâne prima mea pasiune, așa că pun pe hârtie personajele care îmi populează imaginația”. (Pisica Pătrată)

Pisica Patrata Imbold

Vineri de la 19:00, la Imbold, Galeria vom explora universul Pisicii Pătrate prin intermediul mai multor zone poate mai puțin expuse. Pe lângă muralele și intervențiile din spațiul public vom descoperi câteva lucrări care întregesc cumva universul imagistic al artistului: câteva schițe pregătitoare, pânze și tablouri gândite în tihna atelierulului, bandă desenată și chiar zona de tridimensionalitate.

Rama schite Pisica Patrata

Artistul a strâns în atelierul lui schițe, benzi desenate, obiecte pe care nu le-a arătat până acum publicului:

„Am mai multe preocupări pe care vreau să le elaborez mai mult și din cauza asta fac pânze deși nu reușesc să fac câte îmi doresc. Unele schițe pălesc în timp, dar altele merită să le reiei. Eu fac schițele destul de aproximative, în afară de cea cu aztecii care a durat patru zile, mai mult decât am stat la un perete. Banda desenată rămâne prima mea pasiune, așa că pun pe hârtie personajele care îmi populează imaginația.”

ne spune artistul.

Pisica Patrata Imbold2

Pisica Pătrată desenează live vineri, 11 octombrie, între 21:30 și 24:00 pe o nouă structură tridimensională, o nouă pisică și la fiecare expoziție încearcă să mai producă încă o lucrare.

Link NAG https://noapteagaleriilor.ro/ro/2019/bucure%C8%99ti/project/458

 

 Expoziția Un-hidden Romania x Acuarela (Str. Polonă nr. 40)

„Mă interesează foarte mult formele tridimensionale. Fac câte o serie de 6-7 jucării urbane și toate pleacă de la aceeași formă și sunt foarte interesante de explorat”. (Pisica Pătrată)

Un-hidden Romania street art exhibition

Noaptea Albă a Galeriilor 2019 aduce împreună Acuarela și FEEDER.ro / Save or Cancel pentru a prezenta o nouă ediție a expoziției Un-hidden Romania.

Colecția de art-toys în cadrul proiectului Un-hidden Romania susține intervențiile artistice din stradă. Una dintre micile jucării urbane este o versiune în miniatură a totemul din lemn instalat în 2017 de Pisica Pătrată în Grădina Lente de pe strada Dionisie Lupu, în cadrul primei ediții Un-hidden Bucharest.
Expoziția Un-hidden Romania cuprinde intervențiile artistice realizate în cadrul programului Un-hidden Romania, printre care macheta totemului și art toys de Pisica Patrata, linogravuri și paste-ups semnate de Maria Bălan, un tablou de Livi Po, macheta lucrării murale “Un-hidden” de KSELEQOQYNQYSHY, alături de macheta instalație “SENS” de John Dot S. De asemenea, proiectul va fi ilustrat prin fotografii din timpul realizării instalațiilor și harta Un-hidden Romania.

Pisica Pătrată & Cât pe ce // Sorina Vazelina & Primitiv Print @ Lente Lupu - Un Hidden Bucharest street art map by Save or Cancel

Un-hidden Romania este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea spațiului public și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.

Pisica_Patrata_Art_Toys

Link NAG https://noapteagaleriilor.ro/ro/2019/bucure%C8%99ti/project/458

Outside Histories – proiect special NAG București (Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32)

„Eu fac schițele destul de aproximative, în afară de cea cu aztecii care a durat patru zile, mai mult decât am stat la un perete.”(Pisica Pătrată)

proiect special NAG București

Pisica Pătrată a lucrat timp de o săptămână la proiectul Outside Histories la Rezidența BRD Scena9, iar la NAG vom vedea rezultatul. De asemenea, suntem curioși ce au desenat și artiștii Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S. Vernisajul lucrărilor va avea loc între orele 19:00 – 03:00 prin finalizarea într-o sesiune de “live painting” în prezența publicului a acestei prime părți din „Istorii pe din afară”.

PIsica Patrata scena9

„Cunoșteam bine curtea și desenele de acolo – erau o contradicție pentru o casă care a aparținut familiei Regale și trebuia să păstrăm ceva din ele chiar dacă intervenim, ceea ce mi se părea foarte straniu. Am acceptat provocarea și a ieșit foarte fain, o simbioză între ce era și ce fac eu.”

ne-a povestit artistul.

Zidurile curții Rezidenței BRD Scena9 poartă imaginile unei istorii care aparține strămoșilor altui loc spusă stângaci într-un amestec alandala de zeități aztece și elemente de iconografie bizantină bagate în această poveste total “pe lângă” .

„Istorii pe din afară” este prima intervenție pe acești pereți integrată în procesul de transformare prin care spațiul Rezidenței BRD Scena9 a trecut în ultimii trei ani.

Link NAG https://noapteagaleriilor.ro/ro/2019/bucure%C8%99ti/project/512

Text de Alexandra Bujeniță

 

1 thought on “Unde îl găsești pe Pisica Pătrată de Noaptea Albă a Galeriilor 2019”

  1. Pingback: [Artist in the studio] Pisica Pătrată

Leave a reply (we review all comments)