Dublă aniversare la Qreator

Dublă aniversare la Qreator

Dublă aniversare la Qreator

Casa Qreator a sărbătorit pe 25 septembrie un dublu eveniment: doi ani de activitate a hub-ului Qreator by IQOS, găzduit de splendida vilă Oromolu, și un an de la una dintre cele mai îndrăznețe colaborări cu nume apreciate din industriile creative locale, Qollection by Qreator.

Încă de la deschidere, Qreator by IQOS a promis comunităților creative din București că le va susține și le va inspira, punându-le la dispoziție spațiul și resursele necesare pentru desfășurarea procesului lor creativ. Vila Oromolu a găzduit în acești doi ani peste 750 de evenimente, workshop-uri și sesiuni de tips & tricks gratuite, dedicate diferitelor arte și menite să aducă împreună creativii și creatorii, sub același acoperiș. Pragul casei Qreator a fost trecut de 70.000 mii de oameni dornici să cunoască, să învețe sau să expună pasiunea lor.

Primul an de Qollection a adus la Qreator by IQOS nouă dintre cele mai apreciate nume ale industriilor creative, iar cu ocazia aniversării a doi de activitate, hub-ul celebrează artiștii din spatele unei provocări care prinde contur de la o colaborare la alta.

Qollection este rezultatul inițiativei Qreator by IQOS de a oferi oamenilor, caracterizați prin autenticitate și unicitate, piese de colecție în ediții limitate. Designerii Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Laura Olaru, și brandurile Victoria Finală, Lelograms, Monocult, Maria Palaria, Ghica Popa (ilustrator) și Șoseta 3 au îmbrățișat demersul Qreator by IQOS și și-au împrumutat inventivitatea și spiritul creator unor colecții cu totul speciale.

Cei 9 artiști din spatele colecțiilor de până acum s-au lăsat inspirați de arhitectura impresionantă a casei sau de elementele care întregesc universul creativ al hub-ului și au creat accesorii minimaliste, dar sofisticate, obiecte vestimentare versatile sau obiecte rafinate confecționate din ceramică și lucrate manual.

La aniversarea a doi ani de Qreator by IQOS și un an de Qollection, creativitatea este celebrată printr-un CALL FOR ARTISTS.  Proiectul este menit să identifice și să colaboreze cu un nou val de artiști români, care sunt invitați să-și înscrie propunerea de colaborare pe site-ul qreator.ro începand cu luna octombrie. Concursul este jurizat de Mirela Bucovicean – curator în cadrul Institului Qreator, Razvan Mercan  – omul din spatele brandului Monocult și Tammy (Lelograms) – designer de produs cu experiență în mai multe discipline. Cei trei jurați vor alege 12 artiști emergenți care vor semna seriile Qollection din 2020, transpunând  propria viziune  asupra design-ului în colecții capsulă prezentate exclusiv în Qreator by IQOS – Home of Creativity.

Leave a reply (we review all comments)