Auzim peste tot cât de important este să ne cunoaştem pe noi înşine. Fundația Calea Victoriei organizează, din 1 octombrie, ora 19.00, un curs care te ajută să faci primii pași în această direcție: Introducere în psihologia inconştientului. Cursul este susținut de psihologul Ștefania Gubavu, are trei întâlniri, cu frecvență săptămânală, și are loc la sediu fundației: str. C. A. Rosetti nr. 47, et. 1.
Nu cu mult timp în urmă, viața inconștientă a psihicului era negată. Sufletul era tratat chirurgical, având dreptul la existenţă doar în artă şi filosofie. Sigmund Freud a fost primul care ne-a arătat importanţa emoţiilor, dorinţelor reprimate şi faptul că inconştientul vorbeşte în fiecare dintre noi.
Cursul este o incursiune în lumea psihologiei și te ajută să-i descoperi pe unii dintre pionierii explorării inconştientului. Vei afla lucruri interesante despre contribuţiile lor semnificative precum şi despre impactul pe care îl au în privinţa modului în care ne vedem azi pe noi înşine şi dăm sens vieţii.
După ce îți însuşești noţiunile de bază necesare, vei învăţa şi câteva tehnici care să te ajute în cunoaşterea de sine.
Temele discutate la cursul de introducere în psihologia inconștientului sunt:
1. Bazele psihologiei inconştientului sau cum au descoperit psihologii inconştientul. Sigmund Freud şi a sa structură a psihicului; inconştientul şi principiul plăcerii; principiul cauzalităţii. Alfred Adler şi nevoia de putere ca principiu de guvernare al inconştientului. Carl Gustav Jung şi a sa structură a inconştientului; inconştientul colectiv şi principiul sincronicităţii.
2. Structura şi dinamica inconştientului. Cum se exprimă în viaţa de zi cu zi, în relaţiile cu ceilalţi, relaţia inconştientului cu eul nostru. Arhetipurile, complexele şi Sinele ca centru al psihicului (C.G. Jung). Cercetările lui Stanislav Grof care vin să valideze existenţa inconştientului colectiv. Inconştientul perinatal; natura deopotrivă instinctuală şi spirituală a psihicului.
3. Căi de cunoaştere a propriului inconştient. Metafore ale vieţii inconştientului. Cum putem deveni mai conştienţi de propriul inconştient? Tehnici care să ne ajute în cunoaşterea de sine.
Taxa de participare pentru acest curs este de 220 de lei, te poți înscrie pe adresa contact@victoriei.ro.