Club de Teatru pentru Adolescenţi la Fundația Calea Victoriei

club de teatru adolescenti Bucuresti

Pe locuri, fiți gata, START! Fundația Calea Victoriei caută adolescenţi cu personalitate pentru trupa și Clubul de Teatru.

Din 15 octombrie, trainerul Antonia Din îi provoacă pe liceenii din București să experimenteze viața de actor. În fiecare dimineață de marți, de la 09.00, îi așteaptă la Clubul de Teatru pentru adolescenți cu jocuri de improvizație, exerciții de dezvoltare personală prin teatru și bună dispoziție.

La clubul de teatru, adolescenţii îşi exprimă liber gândurile, dorinţele şi temerile prin exerciţii care îi ajută să-și conștientizeze emoțiile, să lucreze cu ele şi să crească un pas mai mult.

Scopul celor două module ale clubului nu este acela de a forma actori, ci de a creşte oameni curajoși, capabili să-și urmeze visurile, dornici să descopere şi să îşi pună întrebări. Primul modul al Clubului (15 octombrie, 2019 – 11 februarie, 2020) – Introducere în arta actorului are ca punct de plecare jocuri teatrale şi de improvizaţie menite să-l ajute pe cursant să-şi dezvolte abilităţi esenţiale: spontaneitate, gândire critică, spirit de echipă, dezinvoltură, coerență în comunicare etc. La finalul întâlnirilor, liceenilor le va fi mai ușor să socializeze și să-și acceseze creativitatea.

Al doilea modul (18 februarie – 26 mai 2020) va avea ca scop punerea în scenă a unei piese. Aleg textul, distribuie rolurile și încep repetițiile! Spectacolul va fi adaptat în aşa fel încât să abordeze probleme specifice liceenilor de azi şi va fi orientat către găsirea de soluţii. Cursul de teatru se încheie cu acest spectacol, la care tinerii actori își vor putea invita prietenii, colegii, părinții. Data spectacolului va fi stabilită pentru o zi de sâmbătă.

Antonia Din, trainerul clubului de teatru, este actriță, absolventă UNATC, secţia Arta actorului (licenţă) şi Pedagogie teatrală (master). De șase ani ține cursuri de teatru pentru copii și adolescenți, context în care a regizat patru spectacole. Antonia a colaborat cu Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis și Godot Café Teatru. Planul ei este ca, pornind de la acest club, să creeze o trupă de teatru permanentă, cu care să continue să lucreze mai mulți ani la rând.

Taxa de participare pentru ambele module (28 de întâlniri), cu spectacol inclus, este de 1950 de lei și poate fi achitată în două etape. Întâlnirile clubului de teatru pentru adolescenți au loc săptămânal, marțea, de la 09.00-11.00, cu pauză în vacanțele școlare. Sediul Fundației Calea Victoriei este pe str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, în centrul Bucureștiului, aproape de Romană și Universitate.

Înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro, persoanele care achită taxa de participare integral primesc 10 % reducere.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)