Atelier de nutriție – Ce mănânci azi bun?

atelier de nutritie

Ce mănânci azi bun? Bun la gust, dar bun și pentru corpul tău? Vino din 17 septembrie la Atelierul de nutriție organizat de Fundația Calea Victoriei și află de la medicul Elena Tănase secretele unei alimentații echilibrate.

Ceea ce mâncăm poate să ne menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să ne orienteze către apariţia diverselor afecţiuni.

Cunoştinţele dobândite la acest curs de nutriţie îţi vor permite pe de o parte optimizarea alimentaţiei proprii şi a familiei, iar pe de alta îţi oferă abilitatea de a discerne între ce e corect şi ce nu în informaţiile care circulă în media sau în grupurile tale de cunoscuţi.

Deşi la prima vedere lucrurile par simple, doar este vorba despre mâncare, nutriţia este de fapt o ştiinţă. În momentul de faţă, suntem bombardaţi cu extrem de multe informaţii nutiţionale. Unele corecte, altele aplicabile în anumite circumstanţe, iar altele fundamental greşite. Educaţia nutriţională devine astfel esenţială pentru a te orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate.

Cursul de la Fundația Calea Victoriei îți oferă noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată o farfurie sănătoasă?

3. Grupele alimentare, între beneficii şi limite.

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce e mit şi ce e realitate în privinţa nutriţiei sănătoase? Discutăm despre diverse diete sau tipuri de alimentaţie intens mediatizate.

5. Nutriţia în sprijinul sănătăţii – cum putem preveni boala, cum ne putem adapta dieta în funcţie de cele mai frecvente/ importante boli?

Cursul începe din 17 septembrie, de la 19.00, și se desfășoară cu frecvență săptămânală, la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este 350 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro

Leave a reply (we review all comments)