Atelier de Mindfulness şi Meditaţie

curs de mindfulness

Începe toamna cu gânduri bune! Vino din 12 septembrie la Atelierul de Mindfulness, pregătit de Fundația Calea Victoriei, și învață cum te poate ajuta această practică să-ți menții sau să-ți recapeți starea de calm, indiferent de provocările cotidiene. Cele patru întâlniri au loc săptămânal, joia, de la ora 19.00, la fundație: str. C. A. Rosetti, 47, et. 1.

La atelier lucrezi cu George Petre, trainer experimentat, practicant de Yoga Clasică şi Meditaţie de peste douăzeci de ani.

Cursul propune metode concrete prin care poți dezvolta mai mult echilibru, claritate şi conştienţă în viaţă, un tip de practică care antrenează puterea de focalizare a atenţiei, conectându-te în acelaşi timp cu întreaga ta experienţă, în momentul de faţă.

Exercițiile pe care le faci la atelier îți cultivă atenția și îți arată cum să faci să „trăiești momentul” fără a te lăsa copleşit de emoţii şi gânduri. Îți activezi capacitatea de a acţiona în mod conştient, înveți să recunoști tiparele mentale şi emoţionale care îți modelează percepţia.

În cele din urmă, antrenamentul atenţiei poate ajuta la reducerea anxietăţii şi a reactivităţii, la îmbunătăţirea capacităţii de focalizare, aducând acea stare de linişte şi bunăstare interioară, posibilă atunci când simţi în mod direct sensul profund al vieţii şi conexiunea naturală cu ceilalţi.

Cursul acesta cuprinde teorie, introducere în practica de meditaţie şi mindfulness, precum şi exerciţii pentru acasă. La sfȃrşitul cursului, vei avea toate uneltele necesare pentru a putea continua această practică.

Temele celor patru întâlniri sunt:

  1. Practica de conştientizare, antrenarea atenţiei, accesarea stării de prezenţă; sensul profund al termenului „mindfulness”.
  2. Cultivarea conexiunii cu senzaţia corpului trăit, interocepţia; puterea respiraţiei, diferenţa dintre a simţi şi a observa.
  3. Gestionarea procesului gândirii; procesul de monitorizare şi modificare interioară; extinderea percepţiei dincolo de procesele mentale.
  4. Conştientizarea şi înţelegerea propriilor emoţii; reglarea emoţiilor şi prezenţa în corp; cultivarea empatiei şi a compasiunii.

Dacă vrei să vii, înscrie-te pe contact@victoriei.ro și intră pe www.victoriei.ro să afli tot ce trebuie să știi despre acest curs.

Leave a reply (we review all comments)