SoNoRo Conac ajunge în cea mai frumoasă clădire-monument din Tecuci

Muzeul de Istorie Teodor Cincu

Cea de-a VII-a ediție a turneului SoNoRo Conac, “À la française”, deschide toamnă cu un concert de muzică de cameră, susținut în cea mai frumoasă clădire din Tecuci, la Muzeul De Istorie „Teodor Cincu”, monument arhitectonic construit în ultimul deceniu al secolului al XIX-lea. Locuitorii județului Galați și iubitorii muzicii clasice de pretutindeni sunt invitați la concertul de pe 13 septembrie, ora 19:00, la final căruia va vea loc un cocktail.

Intrarea este liberă, pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau la 0723.289.695

Programul concertului va conține piese de Gabriel Fauré, Ludwig van Beethoven, Gideon Klein, Franz Schubert și George Enescu în interpretarea muzicienilor Daniel Rowland, vioară, Răzvan Popovici, violă, și Justus Grimm, violoncel.

Clădirea ce găzduiește Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea de către arhitectul italian Giovanni Michelangelo Culluri, în stil baroc și neoclasic. Inițial, în clădirea ce amintește de vechile case boierești, a locuit politicianul și filantropul Anton Cincu, tatăl fostului primar tecucean Teodor
Cincu.

De-a lungul anilor, impresionata clădire a găzduit vizitele reginei Maria și regilor Carol I și Ferdinand. Ideea creării unui muzeu s-a născut în urma descoperirii în acest ținut a multor vestigii antice, precum și a altor rămășițe de la sfârșitul epocii de piatră. Astfel, în 1935, reședința politicianului Teodor Cincu este donată de către familia acestuia și devine Muzeul de Istorie din Tecuci. În clădire încă se mai păstrează sobele, un candelabru și un vas decorativ din metal, ce au aparținut familiei Cincu. Muzeul are la bază colecțiile fondatorilor, Mihail Dimitriu și Constantin Solomon. În decursul anilor colecțiile muzeului s-au îmbogățit, dar au și dispărut câteva obiecte în urma
bombardamentelor din 1944. Între 2007 și 2013, clădirea-monument a intrat într-un proces de consolidare și renovare, iar din 2015 este deschisă zilnic, între 9:00 – 17:00.

Suntem onorați să intrăm în casa politicienilor și filantropilor Anton și Teodor Cincu, aceste două mari personalități ale orașului, care au dat comunității două clădiri importante din oraș: Spitalul Municipal “Anton Cincu” și Muzeul de Istorie “Teodor Cincu”. Ne bucurăm să aducem muzica și emoțiile ce vine odată cu acest concert, în fosta reședință a familiei Cincu. Suntem încântați să cântăm în Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, și, cu acest prilej, să scoatem la lumină o clădire splendidă, ce merită vizitată, admirată pentru detaliile baroce și neoclasice și pusă în circuitul turistic cultural din țară.” declară Răzvan Popovici, inițiatorul turneului SoNoRo Conac.

Ultimul concert din turneul SoNoRo Conac va avea loc pe 15 septembrie, ora 19.00, la Conacul Ion Ghica de la Ghergani, județul Dâmbovița. Programul complet și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe:
conac.sonoro.ro

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0723.289.695. Programul complet al seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

***
Despre SoNoRo Conac
În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac- ce își propune, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.
Facebook: https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo/
Instagram: https://www.instagram.com/sonoroconac/

Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale
Mașina oficială oferită de: BMW România
Parteneri: Avincis, Illy, Media Image, The Pines
Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților, Institutul Național al Patrimoniului, Asociația ARCHÉ
Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Marie Claire, Forbes, Capital, Evenimentul Zilei, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Life.ro, Festivalier.ro, Feeder.ro, Litero-Mania.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, ProfilCultural.ro.

Pentru mai multe informații:
Mihaela Gheață
Phone +40 742 756 930
E-mail mihaela.gheata@sonoro.ro

Mihaela Tăut
Phone: +40 751 078 152
E-mail: mihaela.taut@sonoro.ro

Leave a reply (we review all comments)